Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Mokkakuorrutteinen suklaakakku syntyy simppeleistä aineksista

Ehdin jo ostaa ainekset kakkuun nimeltä ”Yksinkertainen rusinakakku”. Alkaessani leipoa vaihtui suunnitelma lennossa, kun huomasin tämän ohjeen viereisellä sivulla. Kaakaokakku! Piimällä! Noin äkkiseltään piimän ja suklaan liitto ei nyt ehkä kuulosta siltä, että se olisi match made in heaven. Minulle kuitenkin mieleen tuli välittömästi Jamie Oliverin keittokirjasta löytynyt Velvet Cupcake’ien ohje, jossa myös käytetään runsaasti tummaa kaakaojauhetta ja piimää, ja niiden koostumus (ja maku!) on aivan taivaallinen. Joten tätähän oli siis myös kokeiltava.

Alkuperäiseen ohjeeseen tuli aika määrä vehnäjauhoa, rohkeasti vähensin tähän ohjeeseen desin verran alkuperäisestä. Uskoisin että tämä määrä on aika sopiva. Ja jos tykkäät kosteammasta kakusta, niin uskoisin, että tästäkin voi vielä hiukan vähentää rakenteen kärsimättä. Kuorrutus tähän oli pakko saada ihan vaan fiiliksen vuoksi. Kakku sinänsä ei sitä välttämättä kaipaa, joten voit hyvin jättää sen poiskin.

Mukavaa viikkoa!

Terv. Paula

Kaakao-kakku. – Cocoa Cake.

225 g voita

4,5 dl sokeria
2 munaa 
2 dl tummaa kaakaojauhetta
2,5 dl piimää
1 tl soodaa
6 dl vehnäjauhoa 

Laita uuni lämpiämään 180 asteeseen. Voitele ja korppujauhota joko pyöreä kakkuvuoka tai rengasvuoka. Vatkaa voi ja sokeri vaahdoksi, lisää munat yksi kerrallaan vatkaten välillä reippaasti. Lisää kaakaojauhe taikinaan. Sekoita piimään sooda ja lisää vuorotellen vehnäjauhot ja piimä taikinaan. Kaada taikina vuokaan, paista uunin keskitasolla noin tunnin ajan, tai kunnes taikinaa ei enää tartu puutikkuun. Anna levätä noin 15 min vuoassaan ja kumoa. Anna jäähtyä ja kuorruta.

Mokkakuorrutus

0,75 dl kaakaojauhetta 0,75 dl kuumaa vahvaa kahvia75 g voita sulatettuna
1 tl vaniljauutetta
7 dl tomusokeria
ripaus suolaa 

Sekoita kulhossa ensin kaakaojauhe, kahvi, voisula ja vaniljauute (tai -sokeri) sekaisin, lisää tomusokeri ja sekoita vispilällä niin kauan, että seos alkaa jähmettyä. Lusikoi seos kakun päälle ja levitä.

Tulosta resepti

Kommentoi