Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Mansikkapunssia lasiin!

Heinäkuun lämmössä ei hyviä juomareseptejä voi olla liikaa. Tämä raikas mansikkainen booli on hyvä vaihtoehto kevyesti terästetyksi kesäiltajuomaksi. Mansikka on mukavasti pääosassa eikä boolin viimeistelyynkään tarvita jääpalojen lisäksi mitään sen ihmeellisempää kuin mahdollisimman paljon tuoreita ja makeita mansikoita! Hienon kirsikkaisen säväyksen juomaan antaa punaviinin lisäksi boolin alkoholipuolesta vastaava väkevä kirsikkaviini. Käytimme Alkon Kirsberryä, joka myyjän arvion mukaan toimisi parhaiten reseptin alkuperäisen ainesosan, Maraschino-liköörin, korvikkeena vaikka hieman erilainen juoma onkin. Maraschinoakin on kuulemma Alkon valikoimasta joskus löytynyt, vaan ei tällä hetkellä.

Kesäillanistujaisissamme boolikulho tyhjeni suhteellisen nopeasti, ottaen huomioon että juojia oli vain neljä. Kyseessä on raikas ja hymyä suupieliin nostattava sekoitus, teemme vielä tänä kesänä toistekin!

Nauttikaa kesästä hyvän ruoan ja juoman parissa!

J&P

Mansikkajuoma. – Strawberry Punch.
4-8 hengelle

2 l mansikoita 
1-3 dl sokeria 
1 sitruunan mehu
7 dl vettä
2 dl punaviiniä
1 dl Kirsberryä tai kirsikkalikööriä tai -viinaa

tarjoiluun jääpaloja
halutessasi terästystä voit lisätä esim. vodkaa

Paseeraa 1,5 l mansikoita siivilän läpi. Lisää mansikkaliemeen sitruunamehu ja noin 1 dl sokeria. Lisää vesi, viini ja kirsikkalikööri. Maistele, lisää sokeria makusi mukaan. Anna tekeytyä noin tunnin ajan jääkaapissa, tarkista vielä maku ennen tarjoilua. Viipaloi loput mansikat, lisää ne ja jääpalat juuri ennen tarjoilua punssiin.

Tulosta resepti

Kommentoi