Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Leppoisa leipäputinki


Sateinen ja kolea kesäsunnuntai – ja mikä täydellinen resepti meillä onkaan tarjolla juuri tähän hetkeen. Ei kaupassakäyntiä, ei mitään liian hienoa. Vain vuoan täydeltä hyvää ja helppotekoista leipäputinkia!

Kuvittele jonkinlainen pannukakun ja köyhien ritareiden lusikoitava välimuoto ja saat käsityksen missä mennään. Maku on sopivan tuttu, ja silti leipäputingissa on oma oivallinen luonteensa. OK, tyttäremme lisäsi edellämainittujen joukkoon kyllä vielä myös kaurapuuron, mutta jätettäköön se nyt myyntipuheidemme suurimpien otsakkeiden ulkopuolelle. Rusinoita voi tähän ohjeen mukaan laittaa halutessaan, suosittelemme!

Jäähtynyt leipäputinki maistui mansikkasurvoksen kanssa erittäin hyvältä. Kaatosateen ropistessa peltikattoa vasten olisi vaikea keksiä sopivampaa sunnuntaiherkkua.

J & P

Leipäputinki. – Bread Pudding.
6 hengelle

Voita tai margariinia leivän voiteluun
n. 1,5 l vaaleaa/sekaleipää kuutioituna
1 l maitoa
1,5 dl sokeria
3 munaa
2 tl vaniljasokeria
ripaus suolaa
halutessasi noin 1 dl rusinoita

Leikkaa leipä viipaleiksi, voitele viipaleet ja leikkaa ne noin 1x1cm kuutioiksi. Voitele uunivuoka, kaada leipäkuutiot vuokaan. Kaada päälle 2,5 dl maitoa, kääntele kuutioita. Laita uuni lämpenemään 180 asteeseen ja anna leipäkuutioiden vettyä sen aikaa. Lisää niin halutessasi leivän joukkoon noin 1 dl rusinoita. Vispaa munat ja sokeri kunnolla sekaisin. Lisää loppu maito, suola ja vaniljasokeri. Kaada munamaito leipäkuutioiden päälle ja paista vanukasta noin tunti, kunnes se on hyytynyt ja kauniin ruskea. Tarjoa esim. mansikkasurvoksen kanssa haaleana tai täysin kylmänä.

Tulosta resepti

Kommentoi