Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Juureskeittoa syyspöytään: Ranskalainen Julienne-soppa

 

Mikä sopisikaan paremmin näihin kirpeisiin syyspäiviin kuin soppa. No, ehkä juuressoppa! Juurekset kun ovat juuri nyt parhaimmillaan. Juurestikut paistetaan voissa ennen keitoksi keittämistä, mikä takaa runsaan, tuhdin maun muuten keveään keittoon.

Ilman muuta liemeksi kannattaa käyttää jotakin laadukasta fondia tai oikeaa lihalientä, jos vain mahdollista. Toki kuutiolihaliemikin toimii aivan mainiosti, jos muuta ei satu kaapissa olemaan. Tätä syödessä mietittiin, että joka kaipaa tähän lisää ruokaisuutta, voi lisätä loppuvaiheessa vihreitä papuja reilun kourallisen. Lisäksi oheen sopisi hienosti ranskalainen peston sukulainen, pistou. Nyt ei kotona kyseisen kastikkeen aineksia ikävä kyllä ollut, mutta laitamme ohjeen oheen, jos joku haluaa kokeilla. Pistouta lusikoidaan lautaselle sopan päälle, sitä ei kannata keittää.

Aurinkoisia syyspäiviä ”kasvikkeiden” parissa toivottelevat P&J

Ranskalainen Julienne soppa. – Soup Julienne. (French).

3-4 rkl voita
2 naurista
1 palsternakka
2-3 porkkanaa
1 kelta- tai punasipuli
3-4 lehtisellerin vartta
1 l lihalientä

Laita voi sulamaan kattilaan, suikaloi juurekset tulitikun kokoisiksi suikaleiksi ja lisää juurekset voihin sitä mukaa kun saat ne pilkottua. Kuullota keskilämmöllä, kunnes juurekset pehmenevät. Lisää lihaliemi, kiehauta ja anna hautua muutama minuutti. Älä keitä keittoa liikaa, juurekset saavat olla rapsakoita. Tarkista maku, mausta tarvittaessa suolalla ja pippurilla. Tarjoa heti esim. pistoun ja hyvän leivän kanssa.

 

Pistou – ranskalainen pesto-kastike

Puntti basilikaa riivittynä
Pieni nippu lehtipersiljaa
2 valkosipulin kynttä
100 g raastettua tuoretta parmesania
1 tomaatti lohkottuna muutamaan osaan
1-1,5 dl hyvää oliiviöljyä 
suolaa, pippuria

Laita kaikki ainekset öljyä lukuunottamatta kulhoon ja surauta sauvasekoittimella sekaisin, mausta pippurilla. Lisää öljyä niin paljon, että rakenne on sopiva. Maista ja lisää tarvittaessa suolaa. Anna vetäytyä tunnin verran jääkaapissa ennen tarjoamista.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Juureskeittoa syyspöytään: Ranskalainen Julienne-soppa”

  1. bottes ugg pas cher france

    bottes ugg pas cher france…

    I delight in, result in I found just what I was getting a search for. You’ve finished my 4 day lengthy hunt! God Bless you man. Have a great working day. Bye…


  2. poikonen

    So happy to hear that! Hope you liked the soup…


Kommentoi