Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Huikea jäätelö ja vuosisadan helpoin suklaakastike



Nyt on Todellista Herkkua tarjolla: vaniljajäätelöä ja suklaakastiketta sen seuraksi. Suklaakastike on mitättömistä aineksistaan huolimatta todella hyvää ja äärimmäisen nopea ja helppo valmistaa. Tämän valmistaa akuutissa suklaantarpeessa esim. tv-sarjan mainoskatkon aikana, terv. nimim. Testattu on!

Jäätelöreseptiä muokkasimme vähän, mutta vain vähän. Kauppoihin on jossain vaiheessa kevättä ilmestynyt sokeri-siirappihyllyyn glukoosisiirappia. Sen avulla kotijäätelöstä saa (lähes) kiteetöntä ilman jäätelökonettakin, joten sitähän piti päästä testaamaan. Hyvin toimi, jäätelön koostumus on kuin suoraan kaupan altaasta – ja nimenomaan niiden parempien jätskien puolelta! Suklaakastikkeen ohje ei ole kirjasta, vaan Paulan reseptiarkistoista, mutta näin hyvää ohjetta on suorastaan velvollisuus jakaa mahdollisimman laajalle. Lisäksi meillä oli vielä naapurimme Mariannen tekemää aivan mahdottoman hyvää tuorehilloa vadelmista. Suosittelemme jääkylmästi testaamaan, miltä maistuu todellinen vanhan ajan vanilja.

Jäätelöpallot pysyvät kylminä kovemmassakin kesähelteessä viilennetyssä termokulhossa, joka tuo jäätelön tarjoiluun aivan uudet mahdollisuudet. Kuvan kulho Heirolilta.

Nyt kun vähitellen lomat alkaa olla lopussa, palaamme taas viikottaiseen tahtiin näissä reseptipostauksissa. Ihanan helteistä heinäkuun loppua!

terv. P&J

Ranskalainen jääkerma. – French Ice Cream.
n. 1,5 l valmista jäätelöä

4,5 dl punaista maitoa
2 vaniljatankoa tai 1 rkl vaniljasokeria
2,5 dl sokeria
5 keltuaista
1 dl glukoosisiirappia
4,5 dl kuohukermaa

Kuumenna maito ja halkaistut vaniljatangot kiehuvaksi. (Jos käytät vaniljasokeria, lisää se vasta kerman kanssa.) Vispaa keltuaiset ja sokeri kunnolla sekaisin, lisää myös glukoosisiirappi ja sekoita. Siivilöi kuuma maito keltuais-sokeriseokseen vispaten. Kaavi vaniljatangoista siemenet maito-keltuaisseokseen. Laita seos miedolle lämmölle kattilaan tai kerroskattilaan vesihauteeseen ja kuumenna jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos sakenee kiisselimäiseksi. Älä keitä, ettei seos kokkaroidu. Lisää kerma. Kaada pakastuksen kestävään rasiaan ja anna jäähtyä. Pakasta muutama tunti, kunnes seos on kohmeista. Surraa seos sauvasekoittimella sekaisin ja laita takaisin pakastimeen. Anna jäätyä kunnolla. Jos haluaa, voi massan sekoittaa vielä toisenkin kerran jäätymisen aikana. Tarjoa sellaisenaan tai esim. suklaakastikkeen kanssa.

Historiallisen helppo suklaakastike

1,25 dl vettä
1 dl sokeria
1 dl tummaa kaakaojauhetta
(1 rkl haluamaasi viinaa, esim. rommia)

Mittaa ainekset kattilaan. Kuumenna jatkuvasti vispaten kiehuvaksi, keitä miedolla lämmöllä muutama minuutti, kunnes rakenne on siirappimaista. Tarjoa jäähtyneenä tai lämpimänä jäätelön tai esim. hedelmäsalaatin kanssa.

Tulosta resepti

Kommentoi