Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

¡Hola! Maissikeittoa ja quesadilloja tarjolla


Tällä viikolla tyhjennettiin pakastinta. Maissikeittoon meni, no, pakastemaissit ja quesadillojen väliin sitten kaikkea muuta epämääräistä, mitä pakkaseen tuppaa ainakin meillä kertymään: juustoraastetta, kinkkua, yksittäisiä tortillalettuja…

Maissikeiton ohje on Keittokirjasta. Käytimme pakastemaissia, mutta yhtä hyvin voisi tämän tehdä tuoreesta tai purkkimaissistakin. Pakastemaissit kannattaa ottaa hyvissä ajoin sulamaan, esim. nostaa ne jääkaappiin aamulla ennen töihinlähtöä.

Quesadillat ovat oma viritelmämme. Vinkkiä on otettu Nigellalta. Hän ohjeessaan kehotti olemaan luova täytteiden kanssa, ja sen vinkin ainakin otimme tosissamme: alla olevassa ohjeessa ei ole paljonkaan jäljellä alkuperäisestä. Salsan sijasta laitoimme omatekemää ketsuppia, joka on mukavan mausteista ja toi ihan kivasti lisämakua täytteeseen. Quesadillan ohjeesta tulee 1 annos (3 viipaletta), joten jos näitä tekee koko perheelle tai muuten isommalle porukalle, voi ohjeen kertoa haluamansa kokoiselle määrälle. Quesadillat toimisivat erinomaisen hyvin sellaisenaankin illanistujaisiin vaikka oluen kanssa tarjottavaksi.

Ensi viikolla on tarkoituksena tehdä Paras kaikista kakuista. Odotamme sitä innolla, nimi ainakin lupaa paljon!

terveisin P&J

Maissisoppa. – Corn Soup.
4-6 hengelle

1 kg pakastemaissia
1 iso sipuli
1 iso valkosipulin kynsi
n. 1 l vettä
0,5 l maitoa
2 rkl voita
2 rkl vehnäjauhoa
suolaa, pippuria

Soseuta sulatettu maissi, sipuli ja valkosipuli monitoimikoneessa tai blenderissä, lisää sen verran vettä, että saat maissit soseutumaan helposti. Tämän voi tehdä kahdessa osassa, jos kulho ei ole riittävän iso. Sulata voi kattilassa, sekoita siihen vehnäjauho. Kypsennä hetki, kaada maissiseos kattilaan ja vispaa sekaisin. Lisää maito ja vettä sen verran, että keiton rakenne on sopiva. Kuumenna jatkuvasti sekoittaen kiehuvaksi, alenna lämpöä ja anna hautua pienellä lämmöllä noin 20 min.

 

Quesadillat
1 annos

1 iso tortillalettu, mieluiten täysjyvä
1-2 siivua palvikinkkua tai siivu ilmakuivattua kinkkua
n. 1 dl juustoraastetta
1-2 rkl silputtua yrttiä, esim. lehtipersiljaa, rucolaa tai korianteria
n. 1 rkl chiliketsuppia, salsaa tai ketsuppia
halutessasi siivutettua jalapenoa 
öljyä voiteluun

Laita paistinpannu kuumenemaan keskilämmölle. Ripottele puolikkaalle letulle ensin hiukan juustoraastetta. Laita kinkkusiivut juuston päälle. Ripottele kinkun päälle yrttisilppua, juustoraastetta ja chiliketsuppi tai salsa, ja jalapenoa, jos kaipaat enemmän potkua. Jos käytät tavallista ketsuppia, voi sitä maustaa esim. cayannepippurilla tai muilla sopivilla mausteilla. Taita lettu kahtia. Voitele ruokaöljyllä letun yläpuoli. Nosta lettu öljytty puoli alaspäin kuumalle pannulle. Öljyä letun paistuessa toinenkin puoli. Paista pari, kolme minuuttia ja käännä. Paista toiselta puolelta myös pari, kolme minuuttia. Tällä välin voit halutessasi täyttää seuraavan letun. Nosta kuuma quesadilla pois pannulta, leikkaa kolmeen osaan ja tarjoa.

Tulosta resepti

Kommentoi