Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

For all the Love Birds: Sabayon


Marsalaa ja mansikoita – miltä kuulostaa? Romanttiselta? Niin meidänkin mielestä. Tulevana torstaina 14.2. vietetään pyhän Valentinuksen päivää eli ystävänpäivää. Amerikassa ja monessa muussakin maassa se on ennen kaikkea rakastavaisten päivä. Otimme varaslähdön tunnelmiin, kaivoimme kirpputorilta löytämämme undulaattitarjottimen esille ja teimme tätä kirjastamme löytyvää italialaisperäistä klassikkojälkiruokaa.

Toki tämä kepeä herkku kelpaa muuhunkin kuin romanttisiin tunnelmiin. Suomessa ystävänpäivänä juhlitaan ystävyyttä, ja ohjeen annoksen voi hyvin jakaa useammankin hengen kesken. Siitä riittää kahdelle hengelle reilummat annokset, tai jos jakajia on 3-4 niin vähän pienemmät. Kirjamme ohje on ilman lisukkeita, mutta mansikat ovat vakiintuneet sittemmin sabayonin kumppaniksi.  Mansikat voi hyvin myös korvata haluamallaan hedelmällä, esim. kypsällä mangolla tai persikalla. Tässä jälkiruoassa on jonkin verran alkoholia (yleisimmin Marsalaa, mutta alunperin käsittääksemme moscato-rypäleestä tehtyä kuohuviiniä), joten lapsille tämä ei sovi.

Kuohkea ja vaahtomainen sabayon maistui juuri niin suloiselta kuin ajattelimmekin. Marsalaan tulee kattilassa hieno paahteinen maku ja kokonaisuus on yksinkertaisesti todella hyvä. Niin, ja tosi romanttinen. Pus!

P & J

 

Sabayon. – Sabayon.
2-4 henkilölle

250 g mansikoita viipaloituna
3 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuina
3 rkl sokeria
0,8 dl Marsala-viiniä tai muuta haluamaasi makeaa alkoholijuomaa, esim. sherryä

Viipaloi mansikat ja asettele ne tarjoilukuppeihin. Sekoita viini, keltuaiset ja sokeri pienessä kattilassa. Lämmitä keskilämmöllä ja sekoita koko ajan kunnes seos alkaa saota. Älä keitä. Seos kokkaroituu ja alkoholi haihtuu, jos seos pääsee kiehumaan. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi puhtaassa, kuivassa kulhossa. Valkuaisten sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista erotteluvaiheessa. Sekoita viiniseos valkuaisvaahtoon. Kaada mansikoiden päälle kuppeihin ja tarjoa heti.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo