Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Aloita aamusi munilla kupissa


Brunssi on täydellä varmuudella yksi elämän parhaista asioista. Brunssiin kuuluu myös ehdottomasti vähintään yhdenlainen munaruoka. Tässä yksi helpoimmista! Hiukan vastaavanlaista olemme aiemmin tehneet, siinä pohjalle tulee pannulla paistettua pinaattia, joka on maustettu suolalla, pippurilla ja ripauksella sokeria – kannattaa kokeilla. Toki tähänkin voi halutessaan lisätä pohjalle kuutioitua kinkkua, paprikaa, paistettua pekonia… Tämä riisutumpi versio on kuitenkin vielä astetta nopeampi tehdä ja erittäin maukas tällaisenaan! Ja niin hyviä kuin esim. keitetyt kananmunat ovatkin, ovat ne kuitenkin vain – no, keitettyjä kananmunia. Oikeassa ruokalajissa on brunssitunnelmaa.

Jos teet tämän useammalle hengelle, niin voit hyvin käyttää isoa laakeaa uunivuokaa. Yhdelle-kahdelle hengelle helpointa lienee käyttää pienempää astiaa. Meidän paistokset olivat uunissa noin 12 min ja tuloksena oli kypsä, muttei kuiva keltuainen. Jos haluaa löysemmän, niin paistoaikaa kannattaa hiukan lyhentää.

Meidän aamumme alkoi tänään hyvin. Hyviä viikonlopun brunssihetkiä kaikille!

P & J

Munia kupissa. – Eggs in Basetti. 
1 hengelle

Öljyä vuoan voiteluun 
n. 2 rkl ruokakermaa 
n. 2-3 rkl vastaraastettua parmesania tai muuta voimakasta juustoa 
2 munaa 
suolaa, pippuria 

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Voitele vuoka reilusti öljyllä. Kaada pohjalle ruokakermaa niin, että pohja peittyy. Ripottele päälle juustoraastetta. Riko munat varovasti vuokaan, koita pitää keltuaiset ehjänä. Mausta suolalla ja pippurilla. Ripottele päälle vielä hiukan juustoraastetta. Paista 200 asteessa keski-ylätasolla noin 10-12 min. Jos pidät puolikypsästä keltuaisesta, voi paistoaikaa hiukan lyhentää.

Tulosta resepti

5 vastausta artikkeliin “Aloita aamusi munilla kupissa”

 1. Maria

  Tätähän on pakko kokeilla! Luulin tietäväni jo kaikki munaruoat mutta tämä on uusi tuttavuus… Tähän asti ehdoton kingi on ollut uppomuna mutta mun kärsivällisyys ei aina riitä niiden tekemiseen 😀 Tässä ehkäpä hyvä haastaja!


 2. poikonen

  Uppomuna on kyllä mahtavaa! Mutta kokeile ihmeessä tätäkin, ainakin meidän brunssiohjelmistoon tulee kuulumaan vahvana haastajana jatkossakin, ehkä juuri helpompana vaihtoehtona uppomunille. Kirjasta löytyy muutama muukin mielenkiintoinen tapa käyttää kananmunia, varmasti palaamme jossain vaiheessa niihinkin. Kyllä 1900-luvun alussa on syöty hyvin – ainakin Amerikassa! 🙂


 3. Maria

  Mä innostun aina munista – ne on mahtavia 🙂 Kokeiltiin ja oli ihan nerokas ruokalaji! Kerma toi ihanaa pehmeyttä ja juusto särmää. Helppokin oli. Täydellinen viikonloppuaamun herkku.


 4. poikonen

  Hienoa! Mekin tehtiin heti uudestaan sunnuntaiaamuna, tällä kertaa koko perheen versio – 7 munaa laakeaan vuokaan. Tässä on todellakin ainesta vakioherkuksi.


 5. Miina

  Wow, tämä oli NIIN hyvää! Lisättiin vakituisten brunssiherkkujen listalle ihan kertaheitolla.


Kommentoi