Putinkia ja mansikkapastaa

BLOGIT | Putinkia ja mansikkapastaa

Aina on aikaa pannukakuille


Joulukiireiden keskellä on tärkeää välillä pysähtyä hengähtämään. Erinomainen hetki tähän on viikonloppuaamu. Silloin voi valmistautua vaikka päivän jouluvalmisteluihin paistamalla ison kasan amerikkalaisia pannukakkuja. Näiden tekeminen on sen verran rentoa puuhaa, että samalla voi tehdä päässään suunnitelmat loppupäivän hulinoista.

Putinkiblogin suositukset aamiaispannukakkujen lisukkeeksi ovat joka kodin ja jääkaapinoven perustarvike vaahterasiirappi, omenahillo sekä löysäksi vatkattu kerma- tai vaniljavaahto. Jos vaahterasiirappi on syystä tai toisesta päässyt loppumaan, ajaa asian myös vaalea siirappi.

Aamiaispannukakkujen paistamiseen käy ihan tavallinen paistinpannu – taikina on sen verran jämäkkää että siitä pystyy kauhalla annostelemaan pannulle esim. neljä sopivankokoista pannukakkua. Toki jos omistat blinipannun, homma käy yhtä lailla sillä.

Ensi viikolla vielä sitten jouluisampi postaus. Saimme myös Ripaus ja hyppysellinen -blogin Miinalta hauskan kesäkuvahaasteen, johon vastaamme lähipäivinä.

Tsemppiä joulunaluskiireisiin!

P&J

Pannukakkuja No. 2. Griddle Cakes No. 2.

5 dl vehnäjauhoja
2 munaa valkuaiset ja keltuaiset eroteltuna
6 dl maitoa
2 tl leivinjauhetta
1 tl sokeria
0,5 tl suolaa
1 rkl voisulaa

Vispaa ensin puhtaassa kulhossa valkuaiset vaahdoksi. Sekaan ei saa päästä yhtään keltuaista, pienen tipan voi imeä mehupillillä pois. Vatkaa sitten toisessa kulhossa maidon sekaan muut ainekset ja nostele lopuksi valkuaisvaahto joukkoon. Paista kuumalla pannulla pieniä kakkuja, käännä kun kakku on sopivasti kypsynyt, niin että se on helppo kääntää. Tarjoa heti.

Tulosta resepti

Kommentoi