Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Viikon vege: Tomaatti-vuohenjuustolasagne

Nyt kaikki Hulluilta Päiviltä vuohenjuustoa hamstranneet kuulolle! Yksi mun lempparilasagneista syntyy hyvästä tomaattikastikkeesta, parmesanilla maustetusta valkokastikkeesta sekä vuohenjuustosta.Koko komeus tarjoillaan tuoreen basilikan kanssa.

Pastat on yleensä niin tuhteja, ettei niihin juurikaan lihaa kaipaa. Gluteenittoman version tästä saat kun korvaat lasagnelevyt vaikkapa punaisilla linsseillä. Näin isosta annoksesta syödään taas pari päivää. Pienempi ruokakunta voi puolittaa annoksen.

DSC_1007

DSC_1008

 

Mukavaa viikonloppua!

-Karoliina

Tomaatti-vuohenjuustolasagne
8 annosta

Tomaattikastike
1 iso sipuli
2 valkosipulinkynttä
voita ja oliiviöljyä paistamiseen
3 dl valkoviiniä
oreganoa, timjamia, kirveliä
2 prk tomaattimurskaa (luomu)
1 rkl sokeria
puolikkaan pienen sitruunan mehu
suolaa ja pippuria

Valkokastike
6 dl maitoa
2 rkl vehnäjauhoja
muskottipähkinää, valkopippuria, suolaa
150 g juuri raastettua parmesania

vajaa paketti lasagnelevyjä
400g vuohenjuustoa

Tarjoiluun: tuoretta basilikaa ja parmesania

Aloita valmistamalla tomaattikastike. Hienonna sipuli ja valkosipuli ja kuulota pannulla voissa ja oliiviöljyssä. Siirrä paksupohjaiseen kattilaan ja kaada päälle valkoviini ja yrtit. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 15 min, jotta viini haihtuu n. puoleen. Lisää tomaattimurska ja loput mausteet ja anna kiehua vielä n. 10 min. Tarkista maku.

Valmista valkokastike tomaattikastikkeen kiehuessa. Kaada kattilaan kylmä maito ja vispaa joukkoon vehnäjauhot. Anna kiehahtaa. Mausta maito-jauhoseos. Lisää hieman kuplivaan maitokastikkeeseen vasta raastettu parmesanjuusto koko ajan sekoittaen. Käännä levyt pois päältä ja pilko vuohejuusto pieniksi kiekoiksi.

Laita uuni kuumenemaan 175 asteeseen. Kasaa lasagne isoon suorakulmaiseen uunivuokaan. Aloita tomaattikastikkeella, mutta jatka järjestyksessä levyt, tomaattikastike, valkokastike, vuohenjuustokiekot. Jätä päälimmäiseksi muutama vuohenjuustokiekko.

Paista uunin keskitasolla n. 45 min. Anna vetäytyä vartin verran ennen tarjoilua. Jokainen voi lisätä omalle lautaselleen veilä raastettua parmesania ja basilikanlehtiä.

Tulosta resepti

Kommentoi