Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Terveisiä poikien keittiöstä!

karoliina3Täällä blogia kirjoittelee Karoliina.

Olen kahden pienen pojan äiti, joka juuri palannut työelämään. Blogissa tulen jakamaan meidän perheen arkiruokia, isoäitien reseptejä, viikonlopun herkkuruokia ja säilöntävinkkejä. Voin joskus myös kirjoittaa vauvan ruokailusta.

Haluan tarjota lapsilleni maistuvaa ja ravitsevaa ruokaa. Haluan opettaa heidät syömään ennakkoluulottomasti kaikkea ja opettaa heidät pienestä pitäen tuntemaan, mistä ruoka tulee ja miten se valmistetaan. Suosin raaka-aineissa luomua, lähituotteita ja pientuottajien tuotteita.

Parin viikon työarkikokemuksella olen huomannut, että ruoan pöytänsaaminen lasten ruoka-aikaan on hieman haastavaa – aikaa arkiruoan tekoon on usein vain puoli tuntia. Toinen ruokahaaste meillä suuret kauppalaskut. Kaksi vaippahousua ja maitohirmua tietysti tuo jo luonnostaan ostoskärryihin täytettä. Suuren osan kauppalaskusta haukkaisivat proteiinit.

Olenkin pyrkinyt ostamaan lihaa aina isommissa erissä suoraan tuottajilta. Tällöin ne saa edullisempaan hintaan, koska kaupan välikäsi jää silloin pois. Näin myös tiedän, mistä liha tulee, ja millaisissa oloissa eläimet ovat eläneet.

Uusia kasvisruokia yritän myös ujuttaa ruokaviikkoomme. En tulisi toimeen ilman isoa arkkupakastintamme tai jokakesäistä ja -syksyistä säilöntävimmaa.

Kuulun myös luomuruokapiiriin, josta tilaan kerran kuussa mm. juurekset ja perunat.

 

Tervetuloa mukaan!

-Karoliina

Kommentoi