Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Surf ’n’ Turf savoijinkaalikääryleet ja kantarellinuudeleita

Lähdin etsimään kivaa reseptiä savoijinkaalille kun löysin aivan täydellisen kauniin kaalin kauppareissulla. On inspiroivaa löytää jokin uusi (edullinen!) raaka-aine, josta sitten syntyy jotain todella herkullista! Nämä kaalikääryleet saivat surf ’n’ turf henkiseen täytteeseen possun jauhelijaa, katkarapuja ja aasialaisia makuja. Kantarelleja oli viikonloppuna löytynyt mökkireissulta, joten päätin soveltaa kaveriksi kantarellinuudeleita. Koko aterian valmistamiseen taisi mennä kaiken kaikkiaan kolmisen varttia.

Mulla oli sen verran iso jauhelihapaketti pakkasessa, että tein täytettä tupla-annoksen. Kaalia ei kuitenkaan riittänyt kuin puoleen, joten lopusta taikinasta pyörittelin pojille pullia ja paistoin ne uunissa. (Lisäsin chilin vasta pullien pyörittelyn jälkeen.)

IMG_5658

 

Surf ’n’ Turf savoijinkaalikääryleet ja kantarellinuudeleita

3 cm inkivääriä
200 g katkarapuja
2 valkosipulinkynttä
1 ruukku korianteria
1 vihreä chili (ilman siemeniä)
1 1/2 rkl kalakastiketta
1 rkl soijakastiketta
1/2 rkl (riisiviini)etikkaa
(suolaa)
400 g possunjauhelihaa
3 kevätsipulinvartta

1 savoijinkaali

Hienonna katkaravut hienoksi monitoimikoneella tai sauvasekoittimella. Hienonna valkosipuli, chili ja kevätsipuli, raasta inkivääri. Lisää kaikki ainekset yhteen ja sekoita tasaiseksi massaksi.

Kuumenna iso kattilallinen vettä. Irrota kaalista 12 suurta lehteä ja keitä lehtiä noin 2 minuuttia, kunnes ne ovat hieman pehmenneet.

Levitä kaalinlehti työtasolle ja leikkaa kova kanta pois. Laita täytettä lehden keskiosaan ja taittele rullalle. Täytä loput lehdet. Höyrytä kääryleet höyrykattilassa kypsiksi, noin 10-12 minuuttia. En omista höyrykattilaa, sillä minusta sellainen kattilan pohjalle laitettava höyrystysosa toimii mainiosti!

 

Kantarellinuudelit

2 pikkupussia nuudeleita
1 l kantarelleja
1 rkl seesamöljyä
1 valkosipulinkynsi
2 rkl soijakastiketta
1 rkl riisiviinietikkaa
1 tl sokeria
kääryleohjeesta jäänyt savoijinkaalin keskiosa
1 kevätsipulin varsi

Laita tuoreet kantarellit kuivalle pannulle ja paistele kunnes niistä on neste haihtunut. Anna nuudelien liota kiehuvassa vedessä pari minuuttia kunnes ne ovat pehmenneet.

Lisää kantarelleihin seesamöljy sekä hienonnettu valkosipuli ja savoijinkaali ja kuulottele hetki. Lisää loput mausteet. Lisää hienonnettu kevätsipuli tuoreena nuudelien päälle. Tarjoile kääryleiden kanssa.

Tulosta resepti

Kommentoi