Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Sinappiset karitsankyljykset pääsiäispöytään

Pääsiäinen on ihan nurkan takana. Minulle se tuli jotenkin yllättäin, varkain jopa. Karitsa kuuluu olennaisesti meidän suomalaisten pääsiäispöytään. Onhan nyt toinen karitsan vuoden teurastusajoista ja valikoimat parhaimmillaan! Parempi pyy padassa -blogissa annettiin juuri vinkki kivoihin Libanonilaisiin makuihin karitsakaftojen muodossa. Meinaan kokeilla pääsiäisenä! Hummus on yksi mun suosikeista, samoin baba ganoush.

Googlailin kerran vinkkejä karitsankyljyksiin ja törmäsin kivaan leivitysideaan: valkosipulilla ja timjamilla maustettua dijon-sinappia sekä korppujauhopyöräytys. Pinta paistetaan rapsakaksi, dijonista saadaan pientä hapokkuutta ja sisältä karitsa jätetään vähän rosé:ksi. Kyytipojaksi kelpaa vaikka timjamilla ja hunajalla maustetut uunijuurekset, joista palsternakka ja juuriselleri ovat mun suosikkeja.

Näitä kyljyksiä myydään usein kyljyksinä tai sitten nimellä t-luupihvi. Kumpi tai kampi, niin liha on mureaa. Maistuu ainakin meillä koko porukalle.

DSC_0028

DSC_0029

Hyvää pääsiäistä!

-Karoliina

Sinappiset karitsankyljykset

1kg karitsan kyljyksiä

3 rkl dijon-sinappia
1 kynsi valkosipulia
timjamia
suolaa ja pippuria

1 dl korppujauhoja
voita ja öljyä paistamiseen

Hienonna valkosipulinkynsi ja kourallinen tuoretta timjamia pieneksi. Sekoita mausteet dijon-sinappiin. Valele karitsankyljykset sinappiseoksella ja kierittele tämän jälkeen korppujauhoissa. Paista pannulla voi-öljyseoksessa pinnalta rapeiksi, mutta jätä sisältä hieman roséksi. Mausta suolalla ja pippurilla.

Tulosta resepti

 

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo