Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Sinappinen kaalisalaatti ja paahtograavattu lohi

Tänään ilmestyi TS:n uusi Ruoka-lehti. Meiltä bloggareilta pyydettiin reseptiä, johon liittyy jokin kesämuisto. Sinappinen kaalisalaatti ja paahtograavilohi on kiva kesäinen alkupala. Jos lisäät annokseen vielä uudet perunat, on koko ateria valmis!

Niin kauan kuin muistan, on meidän perheessä aloitettu kesä kesäkaalilla. Mummo haudutteli mökin puuhellassa kaalilaatikkoa. Minä taas olen viime vuodet varioinut kesäkaalista erilaisia salaatteja. Kaalisalaatit ovat siitä kivoja, että ne säilyvät hyvin jääkaapissa myös seuraavaan päivään, sillä kaali ei nahistu kastikkeessa niin pahasti kuin lehtisalaatit.

Graavattu kala kuuluu myös meillä olennaisesti melkein joka aterialle kesäaikaan. Kalan suolaus käy käden käänteessä ja se valmistuu yön aikana jääkaapissa. Kun kalan pinnan paahtaa kevyesti kaasupolttimella, siihen saa hiukan paahteisen ja pehmeämmän maun. Pienellä vaivalla saa perinteiseen graaviloheen ihan eri fiiliksen! Jos ostat graavin kalan valmiina kalatiskiltä, saat paahtamisella annokseen oman kädenjäljen.

Tämän kaalisalaattireseptin sain pari vuotta sitten ystävältäni, jonka kanssa olen viettänyt lukemattomia tunteja yhdessä kokkaillen ja ihan vain ruoasta keskustellen. Jaamme samanlaisen kokeilunhaluisen ruokafilosofian sekä kiinnostuksen puhtaisiin raaka-aineisiin ja erilaisiin ruokakulttuureihin. Tällaiset ystävät ovat kultaakin kalliimpia. Kiiki <3

DSC_0420

6:lle

Paahtograavi

500 g lohifilettä
3 rkl karkeaa merisuolaa
1 tl hienoa sokeria

Ripottele merisuola sekä sokeri kalan päälle ja anna maustua jääkaapissa yön yli.
Pyyhi ylimääräiset suolat kalan päältä. Siivuta lohifile ja paahda lohisiivuihin kaunis väri kaasupolttimella.


Sinappinen kesäkaalisalaatti

1 pieni kesäkaali
3 kevätsipulin vartta
2 kovaksi keitettyä kananmunaa
1 nippu tilliä

Kastike

2 rkl oliiviöljyä
1,5 dl turkkilaista jogurttia
1/2 sitruunan mehu
2 rkl täysjyvä-Dijon-sinappia
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria

Keitä kananmunat n. 8 min, kuori ja painele haarukalla pieneksi.
Pilko kesäkaali sekä kevätsipuli ja hienonna tilli.
Mittaa kaikki kastikkeen ainekset erilliseen kulhoon ja sekoita.
Yhdistä kastike, kaali, sipuli, tilli ja kananmunat. Anna maustua jääkaapissa noin tunti jos aikataulu sallii. Koristele tuoreella tillillä.

Tulosta resepti

Kommentoi