Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Raparperisiirappi maustaa kesäjuomat

Tässä ajakohtainen ohje kaikille kesäjuhlien järjestäjille tai muuten vain kesäjuomista pitäville. Raparperiaika on parhaimmillaan! Varret ovat ainakin meidän pihan lajissa kauniin punaisia ja tuo punainen väri tarttui piirakkaan ja tähän siirappiin.

Siirapit ovat todella monipuolisia. Tästä raparperiversiosta syntyy lapsille maistuva limu, aikuisille juhlava booli, spritzer tai mojito. Voit myös käyttää sitä jälkiruokiin, puuron päälle, smoothieen… Melkeinpä siis mihin vain! Kuplivaa limua saat sekoittamalla siirappia kivennäisveteen (Vinkki kaikille SodaStreamin omistajille!). Valmistujaisjuhlien kuohuviiniksi kelpaa halvempikin pullo, kun lorautat siirappia lasin pohjalle.

Siirappi säilyy hyvin jääkaapissa, joten voit siis valmistaa sen hyvissä ajoin ennen juhlia. Voin käyttää reseptiin mitä tahansa sokeria tai hunajaa. Ruskeasta sokerista voi kuitenkin tulla vähän ruman värinen.

limu2

limu1

Hyvää kesän alkua kaikille!

-Karoliina

Raparperisiirappi

7 raparperin vartta
2 rkl sokeria

200 g sokeria tai hunajaa
4 dl vettä
1 vaniljatanko tai veitsenkärjellinen bourbon vaniljajuhetta

Paloittele raparperit palasiksi ja lisää pari ruokalusikkaa sokeria. Paahda 200 asteisessa uunissa n. 10 minuuttia tai kunnes raparperit ovat pehmenneet. (Koita haarukalla.) Kumoa raparperit kattilaan ja lisää vesi, sokeri ja halkaistu vaniljatanko. Anna kiehua miedolla lämmöllä n. 10 min. Siivilöi seos ja pullota.

Tästä annoksesta syntyy n. 0,5 l valmista siirappia.

Tulosta resepti

 

 

3 vastausta artikkeliin “Raparperisiirappi maustaa kesäjuomat”

  1. Pipsa

    Tätähän oli heti pakko kokeilla, kun oli johonkin käytettävä raparperit pakastimesta! En paahtanut palasia uunissa, koska sulana raparperit olivat hyvinkin pehmeitä. Mielettömän hyvää sitruunakivennäisvedenkin kanssa! Kiitos reseptistä!


    • Karoliina Pinomäki

      Kiva kuulla, että maistui! Ja hyvä jos sait pakastinta tyhjättyä ennen hamstrauskauden aloitusta. Sama homma täälläkin agendalla. 🙂


  2. Susa

    Miten pitemmän ajan säilytys? Pakastus?


Kommentoi