Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Pizzajippoja – valkoista pizzaa!

Pizza biancoa eli valkoista pizzaa on hehkutettu jo tovi, ja se on ollutkin pidempään mun tehtävälistalla. Valkoisessa pizzassa tomaattikastikkeen tilalla on ranskankermaa. Tässä mun versiossa piparjuurella maustettuna. Päälle kylmäsavustettua lohta sekä tilliä.

Pizzataikinan valmistus kannattaa tehdä edellisenä päivänä, jolloin se saa kohota jääkaapissa yön yli rauhassa. Tässä on myös se kiva juttu, että pizza valmistuu tällöin pikaisesti. Tämän kokoisesta taikinasta valmistuu kaksi pizzaa.

Durum-jauhot on pizzataikinan ehdoton pääraaka-aine. Löysin kaupasta tällaisia täysjyväisiä! Hyvä taikina syntyi kun käyttää puolet täysjyvää ja puolet tavallisia durumjauhoja.

 

– Karoliina

DSC_0159

DSC_0196

Valkoinen pizza piparjuurella ja kylmäsavulohella

Pohja

2 dl kädenlämpöistä vettä
1/2 pkt hiivaa
2 dl durunjauhoja
2 dl täysjyvä durumjauhoja
1 rkl oliiviöljyä

Sekoita hyvin hiiva kädenlämpöiseen veteen. Lisää jauhot ja alusta taikinaa n. 7 min. Lisää öljy ja jatka vielä n. 3 min. Anna taikinan kohota huoneenlämmössä liinan alla ensin tunti, jonka jälkeen peitä kulho kelmulla ja anna kohota jääkaapissa yön yli.

Täytteet

1 prk ranskankermaa
2 tl raastettua piparjuurta
2 rkl sitruunanmehua
suolaa ja pippuria

200 g kylmäsavulohta siivuina
tilliä

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Laita pellit kuumenemaan uuniin. Jaa takina kahteen osaan ja tee kaksi pyöreähköä pizzapohjaa. Laita pohjat kuumille pelleille ja paista pelkkiä pohjia uunissa 10 min.

Valmista tällä aikaa täyte. Sekoita ranskankermaan piparjuuri, sitruunanmehu ja mausteet.

Ota pohjat uunista ja levitä ranskankerma pohjien päälle. Paista vielä 3 min.

Lisää kylmäsavulohet ja tilli pizzojen päälle ennen tarjoilua.

Tulosta resepti

Kommentoi