Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Parsarisotto uunissa

Risotto on meillä yksi arjen suosikkiruoka. Valmistus on suht nopeaa ja sitä on helppo varioida sen mukaan löytyykö kaapista tomaatteja, sitruunaa vai todellisen ruokakatastrofin koittaessa, pakkasesta sieniä. Tällä hetkellä kun aletaan elää ulkomaisen parsan sesonkia, tehdään risotto tästä mun suosikkikasviksesta. Kotimaista parsaa odotellessa!

Uunirisottoideaan törmäsin Fannin ja Kanelin blogissa ja versioin sitä hieman omaan tapaan sopivaksi. Risottoriisi oli tietenkin päässyt loppumaan, mutta joulusta jäänyt puuroriisi toimi arkirisotossa yhtä lailla. Kun risoton valmistaa uunissa ei tarvitse hellan ääressä koko valmistusaikaa hengailla. Sopii ainakin mulle!

Olettehan muistaneet käydä tykkäämässä Pojat Syömään Facebook-sivusta? Mut löytää myös Instagramista: @karoliinapino.

kuva

 

Aurinkoista parsasesonki kaikille!

-Karoliina

 

Parsarisotto uunissa
6:lle

2 rkl oliiviöljyä
3 valkosipulinkynttä
1 sipuli
4 dl risottoriisiä tai puuroriisiä
2 dl valkoviiniä
7 dl kanalientä
50 g vastaraastettua parmesaania

1 nippu parsaa

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen. Hienonna valkosipulit ja sipuli ja kuulota niitä hetki paistinpannulla. Lisää pannulle riisit ja kuulottele vielä hetki. Lisää viini ja anna imeytyä.

Kumoa riisit kannelliseen pataan ja kaada päälle kuuma kanaliemi. Laita uuniin 15 minuutiksi.

Tällä välin nipsaise parsoista pois puiset varret ja kuori parsojen varret jos tarpeen. Leikkaa n. 3 cm paloiksi. Siirrä parhaat palat eli kukinto-osat syrjään.

Ota risotto pois uunista ja sekoita parsat (paitsi kukinto-osat) joukkoon. Laita takaisin uuniin vielä 5 minuutiksi.

Raasta parmesan ja sekoita se risoton joukkoon. Laita kukinto-osat risoton päälle ja paahda ilman kantta vielä pari minuuttia.

Vuole valmiin risoton päälle vielä muutama parmesanlastu.

Tulosta resepti

 

 

Yksi vastaus artikkeliin “Parsarisotto uunissa”

  1. Reijo

    Jotain on mitoissa tai määrissä virheellistä ? Vielä puolen tunnin jälkeen uunissa riisit raa koja eikä liemi imeytynyt täysin


Kommentoi