Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Päärynäpiirakka (ja omenaleipurikilpailu)

Mun lempivuodenaika on käsillä!

Puut kellastuu, ilma on kirpsakan raikas, metsä tuottaa sieniä ja puut kantavat hedelmää. Isoveljen kanssa käytiin viikonloppuna sienessä ja saatiin musta-valkoinen saalis – mustatorvisieniä sekä vaaleaorakkaita. Sunnuntaina sain kaverilta vielä pussillisen päärynöitä ja intouduttiin poikien kanssa leipomaan.

Tätä ohjetta mukaillen syntyi sitruunainen päärynäpiirakka. Täytteeseen idean sain key-lime-piesta, johon käytetään kondensoitua maitoa, keltuaisia sekä limen kuorta ja -mehua.

Tämän mun päärynäpiirakan voi tehdä loistavasti myös omenoista!Sitruunainen päärynäpiirakka

Pohja

100 g voita
½ dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
1 keltuainen
2½ dl vehnäjauhoja

Täyte

1 tlk kondensoitua maitoa
2 keltuaista
1 sitruunan kuori & mehu
200 g maustamatonta tuorejuustoa

6 pientä päärynää

sitruunamehua
kanelia

Laita uuni kuumenemaan 200 asteeseen.

Vatkaa pehmeä voi ja sokeri vaahdoksi. Lisää vaniljasokeri sekä keltuainen. Lisää mukaan jauhot kolmessa osassa.

Voitele pienehkö piirakkavuoka ja painele taikina tasaisesti vuoan pohjalle ja reunoihin.

Vatkaa kondensoitu maito sekä keltuaiset vaahdoksi n. 5 min. Lisää sitruunan kuori ja mehu sekä tuorejuusto, vatkaa kevyesti tasaiseksi massaksi. Kaada pohja päälle.

Kuori ja puolita päärynät sekä poista siemenkodat. Siivuta puolikkaat päärynät ja asettele täytteen päälle. Sivele päärynöitten päälle sitruunamehua. Ripottele koko piirakan päälle kanelia.

Paista piirakkaa 200 asteessa 40 minuuttia.

Tulosta resepti

 

Tiesittekö muuten, että Viherlassilassa on ensi viikonloppuna Turun Paras Omenaleipurikilpailu? Osallistua voi kuka tahansa ja kaikki osallistujan palkitaan omenapuulla, voittajalle on luvassa lahjakortti. Ennakkoilmoittautuminen on käynnissä torstai-iltaan asti. Kilpailu järjestetään Viherlassilan synttäreillä ensi lauantaina, ja oman pihan omenat kannattaa kerätä mukaan, sillä paikalla on myös Bornemannin liikkuna omenamehustamo. Samalla reissulla voi pistäytyä vaikka Ruokamessuilla.

Kirpsakkaa syksyä kaikille!

-Karoliina

Kommentoi