Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Open haukiburgeri

Tätä open burgeria ei ole testattu opettajille, vaikka koulut päättyivätkin viikonloppuna. Vaan nyt puhutaan open burgerista, eli hampparista ilman kantta. Kalaburgeristamme tulikin oikein mainio, kun se hauki-kylmäsavulohipihvin lisäksi sai täytteekseen valkosipulikastiketta, salaattia, mummonkurkkuja sekä kevätsipulia. Pohjaleivän virkaa toimitti Ullan Pakarin ruissämpylä.

Olen tehnyt tällä samaisella reseptillä usein kalapullia uunissa, mutta nyt testattiin samaa taikinaa grillissä pihvien muodossa. Ihan kohtuu hyvin pysyi kalapihvit kasassa, mutta kehottaisin silti käyttämään parillaa ja paistamiseen hippasen öljyä tai voita.

DSC_0656

Herkullisia burgerihetkiä!

-Karoliina

Open haukiburger (6 kpl)

Hauki-kylmäsavulohipihvi

500 g haukifile
150 g kylmäsavulohta
2 dl kermaa
1 sitruunan raastettu kuori
1/2 sitruunan mehu
n. 1 dl tillisilppua (1 pieni ruukku/nippu)
pippuria myllystä

Aloita jauhamalla kalat lihamyllyssä. Jos et omista lihamyllyä, myös tehosekoitin tai tehokas sauvasekoitin voi ajaa saman asian. Tällöin vaan kannattaa poistaa se ärsyttävä Y-ruoto. Jotkut kalakauppiaat (esim. Kauppahallin Herkkunuotta) jauhavat kalaa, mutta se yleensä täytyy tilata etukäteen.

Sekoita kaikki muut ainekset joukkoon. Suolaa ainakaan lapsiperheessä ei tarvitse lisätä, sillä kylmäsavulohi on aika suolaista. Muotoile pihvit ja lähetä grillivastaava hommiin! 🙂 Pari minuuttie per puoli on varmasti riittävä, jos teet n. 1,5 cm paksuisia pihvejä.

Valkosipulikastike

1 munan keltuainen
2 tl dijonsinappia
1 rkl valkoista balsamiviinietikkaa
2-3 valkosipulinkynttä
suolaa ja pippuria
1,5 dl oliiviöljyä

1 dl turkkilaista jogurttia

Mittaa keltuainen, dijon, etikka ja valkosipulit kulhon pohjalle ja sekoita sauvasekoittimella tasaiseksi. Lisää öljy ohuena nauhana mukaan koko ajan sauvasekoittimella sekoittaen. Saat aikaan majoneesin. Lisää joukkoon jogurtti ja mausta suolalla ja pippurilla.

Mummonkurkut eli ”hutkutuskurkut”

2 avomaankurkkua (tai puolikas tavallinen)
1 tl suolaa
2 tl sokeria
2 rkl etikkaa
1 dl vettä
tillisilppua oman maun mukaan

Viipaloi kurkut ja laita kannelliseen muovipurkkiin. Lisää joukkoon suola ja sokeri, laita kansi päälle ja heiluta (tai ”hutkuta”) purkkia muutaman kerran. Lisää etikkavesi sekä tilli. Anna maustua hetki.

Lisäksi:

Salaatinlehtiä
Kevätsipulia
Ullan Pakarin ruissämpylöitä halkaistuna

Jokainen voi koota pöydässä oman burgerinsa. Kantta ei mielestäni tarvita, joten kolmesta sämpylästä tulee kuusi hampparia.

Tulosta resepti

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo