Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Oodi uusille perunoille: Pintxot

Pintxot ovat Espanjan Baskimaalta kotoisin olevia pikkupurtavia, joita perinteisesti syödään baareissa tai tavernoissa ystävien seurassa. Jokaisella pikkupaikalla on omat erikoisuutensa ja kahta täysin samanlaista pintxoa on vaikea löytää. Usein ne keihästetään cocktailtikulla yhden suupalan pikkupurtaviksi. Patonkityyppinen leipä on usein pintxon pohjana, mutta myös yhtä usein ne on voitu koota pikkulautasille valmiiksi. Meidän kekkereissä pintxot koottiin ruskistetussa voissa paistettujen uusien perunoiden päälle.

Teimme savusiikamoussea, tapenadea sekä salsaa, joita yhdistelimme fiilispohjalta itse tehdyn majoneesin, yrttien, paahdetun paprikan, pinjansiementen, uunissa rapeaksi paahdetun salamin, pikkelöidyn fenkolin sekä halstratun lohen kanssa. Annan nyt ohjeet tekemiimme tahnoihin ja jokainen voi kokeilla erilaisia yhdistelmiä makunsa mukaan!

Neitsyperunafestivaali järjestetään tänä vuonna jo viidennen kerran 12.-13.6. Panimoravontola Koulun pihalla. Osallistun tällä postauksella Neitsyperunafestivaalin blogikilpailuun.

pintxo_kala pintxo_lohi pintxo_tapenade

Maistuvaa uuden perunan satokautta kaikille!

-Karoliina

Ruskistetussa voissa paistetut uudet perunat

1 kg uusia perunoita
suolaa
voita

Pese perunat ja keitä ne runsaassa suolalla maustetussa vedessä vedessä. Anna perunoiden jäädä hieman napakoiksi. Jäähdytä perunoita hieman ja halkaise kahtia. Ruskista pannussa runsaasti (n. 50 g) voita. Lisää perunat ja paista niihin kaunis väri molemmille puolille.

Kokoa perunoiden päälle täytteitä makusi mukaan!

 

Tapenade

50 g mustia kivettömiä oliiveja
50 g kapriksia
50 g tonnikalaa öljyssä
1 rkl dijonsinappia
oliiviöljyä

Sekoita kaikki ainekset monitoimikoneessa tai sauvasekoittimella. Lisää oliiviöljy vähitellen joukkoon, jotta rakenteesta tulee sopivan ”tahnainen”.

 

Tomaatti-paprikasalsa

1 tomaatti
1/4 punainen paprika
2 palaa grillattua sälykepaprikaa
muutama kalamataoliivi
1 shalottisipuli
1 rkl valkoista balsamicoa
1 tl sokerira

Kuutioi kaikki ainekset samankokoisiksi pieniksi kuutioiksi. Lisää balsamico ja sokeri.

 

Savusiikamousse

1 pieni savusiika
2 rkl majoneesia
2 rkl turkkilaista jogurttia
puolikas pieni purkki kapriksia
suolaa ja pippuria

Perkaa savusiika kulhoon, hienonna kaprikset pieneksi ja lisää joukkoon. Lisää vielä majoneesi ja turkkilainen jogurtti. Maistaja mausta!

Pikapikkelöity fenkoli

1/2 fenkoli
2 rkl valkoista balsamicoa
1 rkl sokeria
suolaa

Leikkaa fenkoli ohuiksi siivuiksi. Mittaa päälle balsamico, sokeri ja hyppysellinen suolaa. Anna tekeytyä vähintään vartin verran.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Oodi uusille perunoille: Pintxot”

  1. Kippis

    Nämä oli todella hyviä! Ja parasta tässä oli se, että kaikki vieraat saivat yhdistellä makuja ja kokeilla itse mikä maistui itselleen parhaiten.


Kommentoi