Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Omenaboston on mummun bravuuri

Löytyykö sieltä ruudun toiselta puolen pullahiiriä? Tunnustan! Lämmin, uunista tullut pulla on yksi mun suurista paheista. Ja entäs se pullalta tuoksuva koti…? 🙂

Kotona ollessa leivoin pullaa vähintään kerran kuussa. Yleensä voisilmiä ja korvapuusteja, koska niitä on myös kiva pakastaa vierasvaraksi pakkaseen. Kun pullanleivontaan on tullut rutiini, se ei ole niin kauhean iso homma. Sen oman reseptin löytäminen vei tottakai aikansa.

Omenahillolla täytetty bostonkakku on meidän mummun bravuuri. Se tuo muistoja lapsuudesta.

Lapset tietty rakastaa pullanleivontaa. Sormien upottaminen taikinaan on vaan niin siistiä!

DSC_0291

DSC_0293

 

 

Omenaboston
2 kakkua

Pullataikina
0,5 l luomumaitoa
1 pkt hiivaa (tai 2 pss kuivahiivaa)
1 rkl kardemummaa
2 kananmunaa
2 dl sokeria
1 tl suolaa
1 kg jauhoja
250 g voita

3 dl omehilloa tai omenasosetta ja sokeria
kanelia

voiteluun kananmuna
raesokeria

Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liota siihen hiiva. Lisää kardemumma, munat, sokeri, ja suola. Sekoita. Vaivaan oman taikinani yleiskoneessa, käsinkin tietysti onnistuu. Lisää jauhoja erissä. Lisää loppuvaiheessa pehmennyt voi sekä loput 1-2dl jauhoja.

Anna kohota hyvin liinalla peitettynä lämpimässä paikassa n. tunti.

Kauli puolet taikinasta noin suorakaiteen malliseksi levyksi. Levitä päälle tasainen kerros omenahilloa ja ripottele päälle kanelia. Pyöritä levy rullalle kuten kääretorttu. Leikkaa rullasta n. 5 cm paksuisia paloja. Laita palat pystyssä vuokaan (mulla sydämenmallinen silikonivuoka), jätä pullien väliin n. 1-2 senttiä, koska pullat kohoavat uunissa. Jos käytät metallista vuokaa, muista voidella vuoka. Toista toiselle taikinanpuolikkaalle tai leivo puolesta taikinasta vaikka korvapuusteja.

Anna kakun kohota liinan alla vielä noin vartti. Voitele pullat kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225 asteessa n. 15minuuttia.

Tulosta resepti

Kommentoi