Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Lämmin salaatti syksyn kasviksista

Idea tähän salaattiin syntyi kun mietin mökkiviikonlopun kasvisvastaavana sopivaa paria ruusukaaleille. Kaupassa iskin silmäni upeaan myskikurpitsaan, jonka kypsennysaika sekä makean pähkinäinen maku sopi loistavasti yhteen kirpsakoiden ruusukaalien kanssa. Näiden satokaudessa olevien kasvisten makuja täydensi valkosipuli, yrtit sekä saksanpähkinät.

Paahdoin kasviksia pannulla grillissä ja lopuksi tarjoilin ne salaattipedillä hunajaisen vinaigretten kanssa. Reseptiä voi helposti muokata satokauden ja omien suosikkikasvisten tai -pähkinöiden mukaan. Vinaigrettea voi varioida maustetuilla öljyllä, dijonsinapilla, marjoilla tai sitruunalla.

Maistuvaa syksyä!

-Karoliina

 

Lämmin kasvissalaatti

1/2 myskikurpitsa
1 rasia ruusukaaleja
100 g saksanpähkinöitä
3 valkosipulin kynttä
kourallinen tuoreita yrttejä (timjamia, rosmariinia, salviaa)
oliiviöljyä, suolaa ja pippuria

1 ruukku salaattia
1 ruukku rucolaa

Vinaigrette
3 rkl oliiviöljyä
1 rkl valkoista balsamicoa tai omenaviinietikkaa
1 rkl hunajaa
suolaa ja pippuria

Puolita myskikurpitsa, leikkaa pois kuori ja siemenet ja kuutioi. Poista ruusukaaleista uloimmat lehdet ja leikkaa kanta pois. Puolita isoimmat. Hienonna valkosipuli ja yrtit. Paista kasviksia, mausteita ja saksanpähkinöitä pannulla tai vaikka grillin parilalla 15-20 min niin, että kasvikset ovat pehmenneet ja saaneet hieman väriä.

Revi laakealle lautaselle salaatti ja rucola pediksi. Sekoita vinagretin ainekset keskenään lasissa. Kumoa lämmin kasvispaistos salaattipedille ja sirottele kastike päälle. Tarjoa lämpimänä vaikka grillatun lihan kanssa.

Tulosta resepti

Kommentoi