Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Korealainen lihapata

Korealainen ruoka tuntuu olevan nyt tosi IN. Olen muutamaa ohjetta kokeillut, ja tämä pata on kyllä helppo ja maistuva. Padan voi tehdä valmiiksi vaikka sunnuntaina, ja maanantaina voi lisäkkeeksi keittää riisiä ja valmistaa vaikka tämän Stockmannin pikakimchin.

Padan esivalmisteluihin menee ehkä vartti, jonka jälkeen haudutellaan pataa uunissa pari tuntia. Vaikka ohjeeseen tulee tätä hypetettyä Gochujang-chilitahnaa, maistui se myös kaksivuotiaalle esikoiselle. Me vanhemmat tosin lisäsimme lautasillemme vielä pöydässä tätä hieman ehkä makeaa chilitahnaa.

Olen huomannut, että arkiruokia kannattaa esivalmistella viikonloppuna, näin aikaa riittää lyhyinä arki-iltoina myös lasten leikkeihin tai kauppareissuun. Sanoisin, että tämä ohje on kahdeksalle, syötiin tästä parin ruokavieraan kanssa kaksi iltaa.

DSC_0213

DSC_0214

 

 

Korealainen lihapata

8 annosta

Ainekset

2 

sipulia
4 

valkosipulinkynttä
4 

porkkanaa
800 g

 kuutioitua karitsaa, possua, nautaa tai valmiita “karjalanpaistilihoja”

Mausteseos
1 rkl

 raastettua inkivääriä
4 rkl

 soijakastiketta
2 rkl

 korealaista chilitahnaa (Gochujang)
2 rkl

 fariinisokeria tai muuta tummaa sokeria

3-4 dl 

lihalientä
1rkl maissitärkkelystä sekä tilkka kylmää vettä

Basmatiriisiä
Tuoretta korianteria

Pilko pataan sipuli, valkosipuli ja porkkanat. Lisää pataan myös kuutioidut lihat. Sekoita mausteseoksen ainekset kulhossa ja lisää kasvisten ja lihojen päälle. Sekoita kaikki ainekset hyvin. Kaada päälle lihaliemi ja nosta pata hautumaan uuniin 150 asteeseen 2-3 tunniksi. Varttia ennen valmistumista suurusta pata maissitärkkelyksellä.

Keitä lisäkkeeksi riisiä. Korianterin ystävät lisäävät lautasilleen tuoretta korianteria.

Tulosta resepti

2 vastausta artikkeliin “Korealainen lihapata”

  1. Maritta Eronen

    Nam – hyvältä kuullostaa, täytyy kokeilla pikimiten 🙂


  2. Kesän paras grillauskastike | TS Ruoka

    […] Ensimmäinen purkki gochujang-chilitahnaa alkaa kohta olla loppu. Huikea tuote! Multa kyseltiin tämän postauksen jälkeen mistä sitä oikein saa ostaa. Mä löysin cittarista, mutta ainakin stockalta […]


Kommentoi