Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Königsberger-lihapullat ja asiaa luomupossusta

Onpas ollut kiva pääsiäinen! Vaikka ilmat eivät ole olleetkaan mitenkään supersuosiolliset, niin ollaan silti puuhailtu paljon kaikenlaista. Hyvää ruokaakin ollaan tietty syöty!

Pojat Syömään -Facebook-sivuilla kerroinkin, että tilattiin parin kaverin kanssa kimppaan puolikas luomupossu Kiven Säästöpossun tilateurastamosta. Lihan laatu on kyllä aivan eri luokkaa kun peruskaupan sika. Lihat tulivat tuoreena valmiiksi jauhettuna/paloiteltu ja vakumoituna. Hinta oli mielestäni todella edullinen. Kannattaa tutustua!

Meidän perhe sai nyt mm. kahta erilaista jauhelihaa. Toinen on jauhettu vähärasvaisesta paistista ja toinen rasvaisemmista osista. Jälkimmäisistä sekä silavasta olisi tarkoitus tehdä makkaraa kesäksi. Paistijauhelihasta tein nyt pääsiäisenä loistavia saksalaisia lihapullia – königsberger:tä. Lihapullat keitetään kanaliemessä ja lopuksi liemestä ja lorauksesta kermaa tehdään kastike, joka maustetaan tillillä, kapriksilla sekä sitruunalla. Mun ystävä on hehkuttanut näitä jo monta vuotta, mutta nyt hyvän possunlihan myötä pääsin myös minä näitä kokeilemaan.

Junnulle (10kk) keitin omat pullat ennen suolan ja kanaliemen lisäämistä.

Olen tänä talvena tutustunut uuteen perunalajikkeeseen nimeltä Laura. Se on punakuorinen jauhoinen peruna, josta tulee loistavat lohkoperunat sekä kaunis kellertävä muussi.

Oli pakko napata kuva juuri pyöritetyistä lihapullista. Voitteko uskoa, että tää on 100 % possun lihaa?
Oli pakko napata kuva juuri pyöritetyistä lihapullista. Voitteko uskoa, että tää on 100 % possun lihaa?

 

DSC_0345

 

Mukavaa pääsiäisen jatkoa!

-Karoliina

 

Königsberger 

 

Lihapullat
2 sipulia
500g (luomu)possun jauhelihaa
1 kananmuna
suolaa ja pippuria

Kastike
5 dl kanalientä
1 dl kermaa
maissitärkkelystä
3 rkl kapriksia
2 rkl tilliä
½ sitruunan mehu

Jos teet lisukkeeksi muusia kuten minä, aloita kuorimalla perunat. Perunoiden kiehuessa ehdit hyvin valmistamaan lihapullat.

Hienonna sipulit ja kuulota ne voissa kevyesti pannulla. Sekoita kulhossa jauheliha, sipulit, muna ja mausteet. Pyöritä pulliksi.

Kiehauta puolisen litraa kanalientä. Keitä pullat kanaliemessä n. 3 min (rippuen pullien koosta) kahdessa erässä. Siirrä pullat hetkeksi syrjään. Lisää kanaliemeen kerma ja kiehauta. Suurusta maissitärkkelyksellä. Lisää hienonnetut kaprikset ja tilli sekä sitruunan mehu. Lisää lopuksi joukkoon lihapullat.

Tulosta resepti

 

Kommentoi