Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Kesän paras grillauskastike

Ihana vappuviikonloppu takana! Rakkaiden ystävien ja sukulaisten seuraa, lämmittävä aurinko, vihertävä luonto, iloiset lapsukaiset ja kesän ensimmäinen mökkisauna. Ai niin ja ollaanhan me myös grillattu. Parasta!

Korealaista ollaan kokkailtu tänä keväänä ahkerasti. Ensimmäinen purkki gochujang-chilitahnaa alkaa kohta olla loppu. Huikea tuote! Multa kyseltiin tämän postauksen jälkeen mistä sitä oikein saa ostaa. Mä löysin cittarista, mutta ainakin stockalta löytyy myös. Aika hyvin kaikista isommista marketeista siis.

Löysin Stockan Korea-flyerista tosi kivan gochujang-kastikkeen, joka ripotellaan vasta grillatun lihan päälle. Sitä on nyt testattu bibimbap:in sekä perinteisemmän grilliruoan kanssa kanalle, porolle, possun kyljyksille sekä possun kaslervartaille. Ja voin kertoa, että toimii kyllä lihalle kuin lihalle! Lapsiperheen grillauksessa tällainen jälkitäteen lisätty extrapotku on aikas kätevä. Koko porukka syö käytännössä samaa ruokaa, mutta tulisesta pitävät aikuiset saavat ruokaan lisämakua. Jos grillaat vaikka isompia pihvejä, kehottaisin suikaloimaan ne valmiiksi vadille ja ripottelemalla kastiketta päälle.

Tätä grillikastiketta voi tehdä myös kerralla vaikka tupla-annoksen. Säilyy hyvin jääkaapissa vaikka seuraavaan viikonloppuun.

DSC_0469

DSC_0481

Tällä kertaa grillaisimme (luomu)possun kaslerista tehtyjä vartaita sekä kasviksissa paprikaa, kesäkurpitsaa, retiisiä ja kirsikkatomaatteja.

Gochujang-grillauskastike

2 rkl gochujang-tahnaa
1 rkl seesamiöljyä
1 rkl sokeria
1 rkl vettä
1 rkl seesaminsiemeniä
1 tl raastettua valkosipulia
1 tl riisiviinietikkaa 

Mittaa kaikki ainekset kulhoon ja sekoita.

Grillaa lihat ja/tai kasvikset. Ripottele kastiketta lihojen (tai kasvisten!) päälle.

Se oli siinä!

Tulosta resepti

 

Kommentoi