Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Kaarlejoen luomutila ja -puoti

Tiesittekö, että Turusta löytyy edelleen laadukas ja monipuolinen luomupuoti? Tortinmäessä, vain parinkymmenen minuutin ajomatkan päässä keskustasta sijaitsee Kaarlejoen luomutila ja heidän oma puoti. Olen jo muutaman vuoden ajan kuulunut yhteen Kaarlejoen ruokapiireistä, jonka kautta tilaamme tilan omaviljelemiä juureksia, vihanneksia, viljatuotteita ja marjoja sekä muiden kotimaisten ja ulkomaisten luomutuottajien lihaa, kasviksia ja muita tuotteita kerran kuussa.

IMG_5579

IMG_5582

”Kaarlejoki Oy:tä luotsaava Laura Suvanto on luomuviljelyn pioneereja. Hän on perehtynyt luomuun jo koulutytöstä lähtien, sillä hänen vanhempansa ostivat vuonna 1981 Rymättylästä pienen luomutilan. Pari vuosikymmentä myöhemmin Suvannot hankkivat myös Turun kupeesta Tortinmäessä sijaitsevan Kaarlejoen tilan.

Luomutuotanto oli Suvannoille selvä valinta jo yli 30 vuotta sitten – aikana, jolloin luomua virallisena tuotantomuotona ei vielä ollut olemassa ja maatalouden ympäristövaikutuksia vasta alettiin hiljalleen tutkia. Suvannoilla sen sijaan nähtiin jo tuolloin luonnonmukainen tuotantopa ympäristön kannalta myönteisenä vaihtoehtona.

– Luomu on hyväksi luonnon ja eläinten hyvinvoinnille. Ja se mikä on hyväksi luonnolle, on hyväksi myös ihmisille, Laura Suvanto tiivistää.

Yli kolme vuosikymmentä luomun parissa toiminut Laura Suvanto on iloinen siitä, että luomun tuotanto ja kulutus ovat viime vuosina lisääntyneet ripeästi Suomessa. Hän toivoo kehityksen jatkuvan samansuuntaisena myös tulevaisuudessa.

Suvanto arvioi, että luomutuotteissa kuluttajiin vetoavat eri asiat: yksi arvostaa ympäristöystävällisyyttä, toinen terveellisyyttä ja puhtautta ja kolmas hyvää makua. Myös eläinten hyvinvointi on monille tärkeä syy suosia luomua. Suvanto toteaa, että luomukuluttajat ovat yhtä monimuotoisia kuin ihmiset yleensäkin.”

Lue koko artikkeli: http://luomuailmanmuuta.fi/kaarlejoki/

IMG_5584

Kävin viime perjantaina luomupuodissa ostoksilla samalla kun kävin hakemassa heiltä mansikat pakastusta varten. Päivä oli puodissa työskentelevän Laura Aron mukaan ollut kiireinen. Hurraa! Minulle tarttui mukaan mansikoiden lisäksi mm. Rymättyläläistä Into-perunaa, lehtikaalia ja pojille Raikastamon pillimehuja.

DSC_0727

Kaarlejoen luomupuoti on auki perjantaisin klo 15-18 sekä lauantaisin klo 11-15. Kannattaa käydä lisäksi tykkäämässä heidän FB-sivuista.

Kommentoi