Pojat syömään!

BLOGIT | Pojat syömään!

Hernepestopastaa ja ripaus pekonia

Arki ja nopean arkiruoan metsästys on alkanut täälläkin. Pastat on meillä aika vakkareita, mutta yritän keksiä niihin aina jotain kivoja variaatioita. Kaikki soseutetut asiat uppoavat pojille paremmin kuin hyvin, joten pestoihin saa ilahdutettavasti sujautettua aina jotain kasviksia ja yrttejä mukaan. Hernesesongin ollessa kuumimmillaan, tein peston herneistä ja basilikasta ja paahdoin pastan päälle hieman pekonia. Makeat herneet ja suolainen pekoni ovat oiva pari!

DSC_0760

Hernepestopastaa ja paahdettua pekonia


500 g
 pastaa
170 g pekonia

Hernepesto

1 l tuoreita herneitä tai 200 g pakasteherneitä
1/2 ruukkua basilikaa
1/2 dl raastettua parmesaania
rkl öljyä
rkl sitruunan mehua
1/2 tl suolaa
mustapippuria
1/2 valkosipulinkynsi
1/2 dl pastan keitinvettä

Sitruunaöljy

1/2 dl öljyä
rkl sitruunan mehua
sitruunan kuori raastettuna
1/2 tl sokeria
ripaus suolaa

Lisäksi

parmesaania lastuina tai raasteena

Laita pastavesi kiehumaan ja keitä pasta.Keitä tuoreita herneitä pari minuuttia vedessä tai sulata pakasteherneet. Soseuta herneet, basilikanlehdet, parmesaaniraaste, öljy, sitruunamehu ja mausteet sauvasekoittajalla tasaiseksi tahnaksi. Hienonna valkosipulinkynsi joukkoon. Ohenna lopuksi pestoa pastan keitinvedellä.Paahda pekonit paistinpannussa matalalla lämmöllä rapeiksi. Laita ne lopuksi taloupaperin päälle, jotta ylimääräinen rasva valuu pois.Sekoita sitruunaöljyn ainekset keskenään. Sekoita sitruunaöljy kypsään, valutettuun pastaan. Lisää valmiin annoksen päälle hernepestoa ja murustele päälle pekonia. Ripottele lopuksi parmesaania pinnalle. Mikäli herneitä jäi yli, voit myös niitä ripotella annoksen päälle.

Kommentoi