Penan loki

BLOGIT | Penan loki

Penan loki sulkeutuu

Tässä on nyt vuosi seilattu ruokakartalla. Hyvin on mennyt eikä karille ole kertaakaan karahdettu. Kokemuksia on saatu ja toivottavasti olen niitä myös pystynyt lukijoillekin jakamaan.

Pimun kanssa olemme yhdessä keittiössä häärineet ja kyllä hänelle kuuluu suuri kiitos siitä, että ankkuripaikat ovat jääneet siistiin kuntoon meikäläisen jäljiltä. Olemme kokeneet uudet ruokalajit ja reseptit mielenkiintoisina kokemuksina  ja yllättyneet joskus positiivisesti mutta toisinaan pettyneetkin tekosiimme.

Eniten kai on harmia tässä bloggaamisessa aiheuttanut sen dokumentointi. Yleensä olen saanut pyhäpäivien ateriatuokioiden tunnelman pilattua häärimällä kameran kanssa annosten kuvaamisessa. Kun annos vielä kuvattaessa höyryää kuumana ja herkullisena se pian kuitenkin jäähtyy ja menettää uudelleen lämmitettynä tuoreen raikkautensa.

Viinivalinnat ovat yleensä menneet  kokeilujen piikkiin. On ollut kuitenkin palkitsevaa kokeilla uusia viinejä ja vuosikertoja erilaisten ruokien kylkiäisinä. Mitään suuria ahaa elämyksiä emme ole kokeneet mutta kyllä viini juhlistaa arkisenkin aterian korkeammalle tasolle.

Suurkiitos Heli Niemiselle ja Vivi Wihannolle mukavasta yhteistyöstä. On ollut yllättävää havaita miten laaja lukijakunta näillä Turun Sanomien ruokasivuilla on. Sitä on joskus tuntenut itsensä ihan julkimoksi kun tuntemattomat ihmiset ovat kadullakin tunnistaneet Penan lokin kirjoittajan. Toivotan jatkaville bloggareille paljon menestystä ja seuraan heidän tuotoksiaan suurella mielenkiinnolla.

Tein viimeisenä lokiruokana porkkanakeittoa ja paistettua poronfilettä. Lisukkeena poron kanssa oli mukava bataatti-vuohenjuustopyree. En kuitenkaan enää liitä tähän tarkkaa reseptiä vaan toivon, että innostutte itse kokeilemaan miltä ne tuntuvat.

Panen tämän jäähyväisblogini pääkuvaksi Seppo Sarimon minusta ottaman kuvan, joka tulee pian ilmestyvään Marttaherrojen vuoden 2014 kalenteriin. Siinä 12 komiaa Marttaherraa kertovat mielireseptinsä ja antavat sen kanssa viinisuosituksen. Koska Pimun kanakeitto oli aika suosittu Penan lokin resepti, panen tähän kuvan, jossa vapautuneena iloitsen Länsikeskuksen cittarin grillaamien broilereiden kanssa.

Penan loki ei välittömästi häivy netistä vaan voitte yhä käydä tässä osoitteessa kertaamassa vanhoja kokkauksia. Mikäli teillä on jotain kommentoitavaa tai kysyttävää ruoasta tai viineistä niin s-postiosoitteeni on parvela@netti.fi.

Voikaatte hyvin

Pena

 

Yksi vastaus artikkeliin “Penan loki sulkeutuu”

  1. Vivi

    Pena, suuret kiitokset sinulle kuluneesta vuodesta! Oli mukava tutustua sinuun ja lukea kokkailuistasi. Aterian kuvaaminen ja jäähtyneen annoksen syöminen on täälläkin niin kovin tuttuja juttuja 🙂 Menestystä tulevaan ja hyvää syksyä!


Kommentoi