Penan loki

BLOGIT | Penan loki

Makkarakupit

 

Makkarakupit olivat muotia n. 1970-luvulla. Nykyisin makkarat on yleensä päällystetty muovikuorella ja kuppeihin vaaditaan luonnonsuolta. Berliininmakkaraa saa ainakin isommista marketeista ja siinä on yhä luonnonsuoli. Nimensä makkara on saanut siitä, että on kotoisin Berliinistä. Monesti puhutaan Berliinin makkarasta kun tarkoitetaan ”Currywurstia” mikä on Berliinin makkarakioskien eli Imbissien menekkiherkku. Makkarakupit tehdään kuitenkin isommasta luonnonsuoleen sullotusta pötköstä.

Pyydä kauppiasta leikkaamaan Berllinin makkarapötköstä n. 1 cm paksuisia viipaleita kutakin ruokailijaa kohti. Paista kupit kuorineen paistinpannussa siten, että muodostuu kuoren vaikutuksesta kovera kuppi. Tavallinen tapa on täyttää kupit keitetyillä herneillä, pekonisipuliseoksella sekä munakokkelilla. Voit tarjota tämän suomalaisen miehen vihanneksen kanssa erilaisia tykötarpeita mitä kaapista löytyy. Hillosipulit, säilykekurkut ja tuoreet salaatit ovat mukavia kylkiäisiä.

Tämän ruoan kanssa en suosittele mitään viiniä vaan kyllä saksalaisittain kunnon vaahtoava kylmä olut sopii tämänkin makkararuoan kanssa. Prosit !

Jos halutaan oikein hienostella niin Ruotsin Systembolaget on pakannut viinejä hienostuneisiin laatikkoihin. Voihan rahvaanomaisen makkararuoan kera tarjota hienostuneesti vaikka Vernissage-merkkistä käsilaukkuviiniä. Kyseinen viini tulee Etelä-Ranskasta ja on Chardonnay ja Viognier-rypäleiden raikas seos.

Kommentoi