Penan loki

BLOGIT | Penan loki

Anopin kieli

Vaimoni Pimu on jo lapsuudessaan tottunut syömään monien inhoamaa kieltä. Pitihän minunkin siihen tykästyä koska 100-vuotiaaksi elänyt anoppini Rakel sitä jo seurusteluaikoinamme keitteli. Mainiosta lihamyymälästä Mestaripalvista saa kaikenlaisia sisäelimiä kuten maksaa, munuaisia ja kieltä.

Kävin hiljattain ostoksilla ja tällä kertaa mukaan lähti n. 1 kg painava tuore kieli ja naudan munuaisia pakasteesta. Valmistin kielen anopin ohjeiden mukaisesti.

Tarveaineet:

n. 1 kg painava naudan kieli
2 rkl suolaa
1 iso sipuli paloiteltuna
1-2 porkkanaa palasina
10 kpl kokonaisia maustepippureita
10 kpl kokonaisia valkopippureita

Lisätään vihannekset ja mausteet 2 l vettä ja kuumennetaan melkein kiehuvaksi. Lisätään kattilaan kieli ja keitetään n. 2.5 tuntia. Keiton aikana mahdollisesti muodostuva proteiinikuohu kuoritaan pois. Kuoritaan kielen nahka, joka lähtee kuumana helposti irti.

Piparjuurikastike

Tasoitetaan keittoliemi sauvasekoittimella ja otetaan sitä 2.5 dl. Lisätään vihanneslientä (fondista tehtyä) 2.5 dl ja maustetaan kastike ruokalusikallisella raastettua tuoretta piparjuurta. Itse tehostin vielä piparjuuren makua lisäämällä 2 tlk Wasabi-tahnaa. Suurustin kastikkeen 2 rkl vehnäjauhoja ja lisäsin Valion ruokakermaa (3 juustoa) 1 dl.

Tulosta resepti

Nyljetty kieli
Nylkemätön kieli

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tarjolle voi lisukkeina tarjota vihreitä papuja ja punaisia tomaatteja. Viininä toimi jo aikaisemminkin kehumani Paul Zinck:in Gewürztraminer Grand Cru Eichnerg vuodelta 2004.

Kommentoi