Penan loki

BLOGIT | Penan loki

Annas paprikalåda

 

Tämä bloggaaminen on siitä mukavaa, että tulee kokeiltua ikivanhoja reseptejä, jotka joskus ovat maistuneet niin hyviltä, että ne on pantu talteen. Vaimollani on iso nippu tällaisia ohjeita mutta sihteerin puutteessa ne on sattumanvaraisesti kaapin pohjalta löydettävissä.

Eräs näistä yksinkertaisista mutta ah niin makoisista resepteistä on Annas paprikalåda.

Tämä resepti on luultavasti alunperin julkaistu n. 35 vuotta sitten ruotsinkielisessä aikakauslehdessä ”Svensk Damtidning”. Lehti tuli aikanaan anopilleni, joka eli 100-vuotiaaksi ja oli loppuun asti kiinnostunut Ruotsin kuningashuoneen tapahtumista.

Paitsi artikkeleita kuninkaallisista, oli lehdessä myös viikottaisia ruokasuosituksia. Reseptissä kerrotaan, että tämä on ”mustig god låda”, joka sopii tarjottavaksi sellaisenaan tai savukalan, savukinkun ja makkaroiden lisukkeena. Itse lämmitin sen kanssa pakasteherneitä, jotka sopivat myös mukavasti näin joulun rasvaisten lihojen sijaan.

Annas paprikalåda

(4 hengelle)

3 keskikokoista sipulia
2 kpl keskikokoista punaista ja/tai keltaista paprikaa
voita ja öljyä paistamiseen

Munamaito:

4 munaa
3 dl punaista maitoa
1 dl kermaa
2 dl mustaleimaemmental-juustoa raastettuna
suolaa ja maustepippuria

Valmistus:

Leikkaa paprikat renkaiksi ja poista sisuksen siemenet.
Leikkaa kuoritut sipulit renkaiksi.
Kuullota paprika- ja sipulirenkaat paistinpannulla miedossa lämmössä niin, etteivät pala (n. 20 minuuttia)
Kerrosta renkaat voideltuun uunivuokaan.
Kiehauta maito ja sekoita siihen munat voimakkaasti vispaten.
Lisää suola ja pippuri sekä raastettu juusto ja kaada seos vuokaan.
Kypsytä vuoka vesihauteessa 200 asteessa n. 40 minuuttia tai kunnes munamaito on hyytynyt.

Tulosta resepti

Koska aina haluan tuputtaa erilaisia viinejä kokeiltaviksi erilaisten annosten kanssa, päädyin tällä kertaa Alsacen Rieslingiin. Kyseessä on tunnetun viinitalon Dopff & Irionin ”Les Murailles” vuoidelta 2008. Viini on melo hapokas mutta sopi hyvin tämän paprikaloorankin kanssa.

Yksi vastaus artikkeliin “Annas paprikalåda”

  1. Oili Harri

    Oivallinen esim. liha-aterian lisukkeeksi tai pääruoaksi, jos vieraaksi on tulossa kasvissyöjiä. 🙂


Kommentoi