Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Tuoreherneraviolit ja paahdettu prosciutto

IMG_8846Tuoreet makeat herneet saapuvat taas ilostuttamaan meitä Turun torille!

IMG_8844Herneet ovat parhaimmillaan alkukesästä, jolloin ne ovat makeita ja pirkahtelevan mehukkaita.

Ensimmäinen pari litraa vedetään aina suoraan palosta suuhun, mutta jos kaipaat jotain hienostuneempaa vaikka juhannuspöytään tässä ihana, yllättävän helppo ja näyttävä annos.

Toivon mukaan aurinkoista juhannusta kaikille!

-Leena

 

Raviolit

 

1 pkt Won Ton taikinakuoria (saat niitä itämaisista kaupoista pakastealtaasta)

4 dl kuorittuja herneita (pakaste käy myös muulloin)
1 dl raastettua Parmiggiano-juustoa
½ dl ricottajuustoa
2 tl sitruunankuorta
2-3 rkl silputtua minttua
½ valkosipulinkynsi
suolaa ja pippuria maun mukaan
2 rkl oliiviöljyä

munankeltuaista
vettä + suolaa

Kastike:

4 rkl voita
4-6 siivua prosciutto-kinkkua
1 rkl sitruunankuorta
silputtua minttua
herneitä
Parmiggiano-juustoa


Laita kaikki raviolitäytteet kulhoon ja hienonna vaikka sauvasekoittimella hienoksi tahnaksi. Asettele Won Ton -taikinalevyjä tasolle. Lisää noin teelusikallinen tahnaa levylle. Sivele reunat vatkatulla munankeltuaisella ja aseta toinen levy päälle niin, että sisälle jää mahdollisimman vähän ilmaa. Keitä raviolit kiehuvassa hyvin suolatussa vedessä n 4-5 min.

Raviolien kypsyessä valmista kastike: sulata voi kuumalla pannulla ja paista prosciutto-siivut rapeiksi. Murustele ne ja sekoita yhteen valmiin pastan kanssa. Ripottele päälle silputtua minttua ja tuoreita herneitä, raasta päälle parmesaania.

IMG_8853

 

Tulosta resepti

 

Kommentoi