Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Sesonkiherkku: punajuuripihvit ja jugurttikastike

IMG_1503

Syksy on nyt parhaimmillaan, ja niin on kotimaiset juureksetkin.

Tee punajuuripihvejä pääruuaksi – tai vaikka lihan kaveriksi.

 

Tässä voi nyt taas käyttää mielikuvitusta, ja lisätä pihveihin mukaan vaikka peruna- tai bataattiraastetta, hiukan lehtikaalia tai vaikka kypsää kvinoaa.

Rapsakkaa syksyä,

-Leena

Punajuuripihvit

3-5 hienoksi raastettua raakaa punajuurta IMG_1492
1 raastettu pieni sipuli
raastettua halloumijuustoa
(parmiggianoa)
2 rkl silputtua tuoretta minttua
(1 rkl silputtua tuoretta basillikaa)
1 rkl silputtua tuoretta timjamia
2 munaa
n. 1 rkl oliiviöljyä oliiviöljyä
½ tl suolaa
½ tl pippuria suoraan myllystä

 

Sekoita kaikki aineet keskenään tasaiseksi taikinaksi. Tee käsien välissä pihvejä, ja laita suoraan pannuun.
Paista keskilämmöllä vähän pidempään, jotta punajuuri kypsyy ja pihvi pysyy kasassa.

JugurttikastikeIMG_1496

2 dl kreikkalaista jugurttia
hyppysellinen suolaa
3 rkl tuoretta minttua
valkosipulia raastettuna (1/4 kynttä riittää)
puolikkaan sitruunan mehu
vähän sitruunankuorta raastettuna

Sekoita ainekset keskenään. Tarjoile punajuuripihvien kera.

 

 

 

Tulosta resepti

 

 

 

 

 

 

Kommentoi