Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Nopea ja maukas ruusukaalilisuke

IMG_1551

Ruusukaali on myöhäissyksyn kausiruokaa. Ruusukaalia saa tuoreena vielä vuoden loppupuolella, koska se kestää hyvin pakkasia.

Kaalithan ovat yleisesti ottaen todella terveellisiä. Me suomalaiset olemme innostuneet lehtikaalista tässä viime vuoden aikana, mutta ruusukaali kuuluu ehdottomasti myös ns. superfoodeihin, siinä on esimerkiksi enemmän kuituja kuin missään muussa kaalissa.

Sitä paitsi ne ovat ihan älyttömän söpöjä!’

Ruusukaali on nopea valmistaa lisukkeeksi. Tämä ohjeen perustaa käytetään Italiassa monen kasvislisäkkeen valmistukseen. Salaisuus piilee hyvänlaatuisessa oliiviöljyssä ja suolassa.

Ruusukaalisuke

IMG_1541
500 g ruusukaaleja + vettä
3 rkl neitsytoliiviöljyä
1 rkl voita
1 tl suolaa
½ sitruunan mehu
1 valkosipulinkynsi

Höyrytä kaaleja noin viisi minuuttia esimerkiksi kattilassa höyrytysritilällä kiehuvan veden yläpuolella. Nosta hetkeksi leikkuulaudalle jäähtymään. Leikkaa kaalit puoliksi.

(Jos on kiire, voit jättää höyrytyksen väliin ja paistaa kaaleja pannulla miedommalla lämmöllä vähän pidempään. Tärkeää on, että kaalit eivät ylikypsy, vaan pysyvät raikkaan vihreinä.)

Laita paistinpannulle ruokalusikallinen oliiviöljyä ja voita ja paista puolikkaat kaalit leikkauspinta alaspäin pannulla. Anna niiden paistua rauhassa viitisen minuuttia – juuri sen verran, että ruskistuvat kauniisti. Käännä puolikkaat toisin päin, mielellään yksitellen, jotta ruskistuvat tasaisesti molemmilta puolilta. Anna paistua vielä kolme minuuttia. Laita kaalit tarjoiluastiaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita joukkoon suola, sitruunanmehu ja paloiteltu valkosipulinkynsi makua antamaan.
Mausteeksi voi käyttää myös tuoreita yrttejä!

Tulosta resepti

Syökää tuoreita vihanneksia niin kauan kun niitä on saatavilla – jaksaa taas paremmin odottaa kevättä

-Leena

 

 

 

Kommentoi