Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Ovo – Osteria Romana avautui jokirantaan

tunnelma

Millainen on viime viikolla avattu Ovo Osteria?

Olen itse asunut Italiassa neljä vuotta ja oppinut ymmärtämään italialaisten ylpeyden ruokaa kohtaan. Olen myös oppinut olemaan kriittinen ns. italialaisia ravintoloita kohtaan.

Toisaalta tunnen ravintoloitsijat, Platanian perheen entuudestaan ja olin jo aikaisemmin todennut käytyäni Pizzariumissa, että he tietävät mitä tekevät. Ei heidän pizzojaan ole turhaan kehuttu Turun tai ehkä jopa Suomen parhaimmiksi. Palvelu on aina ollut mitä parhainta ja olo myös tervetullut.

Eli odotukseni olivat todella korkealla, kun minut oli kutsuttu Ovo Osterian avajaisiin viime perjantaina. Täytyy nyt ihan sydämestä sanoa, että odotukseni täyttyivät ja ehkä jopa ylittyivät.

– Ovon idea on tarjota aidosti italialaista, hyvistä raaka-aineista valmistettua ruokaa. Annokset eivät ole ”näpertelyä”, ja haluamme että asiakkaamme todella saavat vatsansa täyteen. Ravintolaanhan tullaan nimenomaan syömään, kiteyttää Ovo Osterian omistaja Salla-Maria Platania.

Suurin osa raaka-aineista tulee Italiasta ja ne ovat ensisijaisesti alkuperämerkittyjä tuotteita, eli DOP- tai IGP-tuotteita. Ne tuotetaan edelleen samoin kuin 800 vuotta sitten. Ainoastaan aidoilla ja olennaisilla aineksilla. DOP/IGP-nimityksen saa vain tuote, joka on tuotettu tietyssä maantieteellisessä ympäristössä, tietyillä menetelmillä sekä taidolla ja tietämyksellä jotka kuuluvat vahvasti italialaiseen perinteeseen.

Myös suurin osa ravintolan viineistä on DOCG-merkittyjä eli vielä tarkemmin kontrolloituja, tietylle maantieteelliselle alueelle ominaisia piirteitä omaavia viinejä. Platanian perhe tuo niitä itse maahan. Myös yksi tarjoilijoista on kotoisin Marchen maakunnasta, josta myös suurin osa viineistä tulee.

Monet pastat tehdään käsin ja kastikkeita haudutetaan tuntikausia. Reseptit ovat juuri niitä samoja joita Nonna on tehnyt vuosisatoja. Italialaisille onkin tärkeää pitää asiat yksinkertaisina eikä lähteä muuttamaan jo hyväksi havaittua reseptiä jollakin ”twistillä”. Yksinkertainen on kaunista.

Hintatasoltaan Ovo ei ole halvimmasta päästä. Voi kuitenkin olla varma, että saa takuuhyvän ruuan, asiantuntevaa palvelua ja upean sijainnin. Ikkunasta voi ihastella Turun Tuomiokirkkoa ja jokirantaa, melkein ajatukset jo harhailivat Tiberjoen rantamilla.

Meille ilta oli ikimuistoinen, hyvän ruuan ja seuran lisäksi saimme nähdä viihdyttävän esityksen josta vastasi Pasqualino, maailmanmestaritason pizza-akrobaatti.

 

Alkuun saimme spelttisalaattia, itse tehtyä leipää jossa capresepesto
Alkuun saimme spelttisalaattia ja itse tehtyä leipää, jossa oli caprese-pestoa.

 

yksi mustekala-annos. Tomaattinen calamare ja kikhernepyre
Tomaattinen calamare ja kikhernepyreetä.
Itsetehtyä pastaa ja kuuluisa cacio e pepe. Yksinkertaista, mutta kerrassaan herkullista!
Itsetehtyä pastaa ja kuuluisa cacio e pepe. Yksinkertaista, mutta kerrassaan herkullista!

Maistelimme avajaisiltana monta annosta ja jokainen oli toistaan parempi. Sanoisinkin, että kannattaa valita pöytäseurueen kanssa erilaisia vaihtoehtoja ja maistella sieltä sun täältä. Jälkiruuaksi suosittelen vielä kuuluisaa nutellapizzaa, se on aivan taivaallista!

Buon appetito!

-Leena

 

PS Tiedätkö mistä ravintolan nimi oikein tulee? Osteria tarkoittaa italiaksi tavernaa tai kievaria, sillä ei ole mitään tekemistä ostereiden kanssa, niin kuin moni on mahdollisesti ajatellut. Ovo taas tarkoittaa munaa roomalaisittain. Eli symboolisesti uuden alkua.

3 vastausta artikkeliin “Ovo – Osteria Romana avautui jokirantaan”

 1. katriina kulppila

  Olimme syömässä lounasta Ovossa, kiva miljöö, pizzat hyviä, pasta ja risotto todella suolaisia.
  -lounastelijat


 2. syöjätär

  Aika vanha isoäiti, kun on vuosisatoja elänyt reseptejä tehdessään.


 3. syövä ihminen

  Osteria viittaisi edulliseen ruokapaikkaan. Harhaanjohtava nimi, asiakkaita petkutetaan tietoisesti. Tuolle paikalle toki olisikin vaikea saada edullista ruokapaikkaa.


Kommentoi