Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Helppo sitruunainen raputagliatelle

IMG_1632

Jos nyt vaikka sattuisi niin, että olisi kiva saada yllätysvieraille jotain arkiruuasta poikkeavaa pöytään, niin tässä tulee pikainen ratkaisu siihen.

Vaikka pastakastikkeen teko on todella yksinkertaista, teet todennäköisesti kuitenkin tällä ruualla vaikutuksen vieraaseen.

Voit valmistaa pastan myös pakastekatkaravuista, jos niitä sattuu olemaan. Itse ostin Stockmannin Hulluilta päiviltä ravunpyrstöjä liemessä.

Sitruunainen raputagliatelle

2 prk ravunpyrstöjä liemessä (n. 200g)
2 rkl voita
½-1 sitruunan raastettu kuori

2 rkl sitruunanmehua
1 dl kuivaa valkoviiniä
1 dl kuohukermaa
n. 4-5 rkl raastettua parmiggianoa
mustapippuria
n. 2 rkl timjamia tai lehtipersiljaa silputtuna

tagliatelle-pastaa

Valuta ja huuhtele kevyesti ravut. Neste on todella suolaista, joten tämä on tärkeää. Laita pastavesi kiehumaan hiljalleen.

Laita pannulle voi sulamaan ja lisää sitruunan kuori ja mehu. Anna kiehahtaa kevyesti, lisää valkoviini ja anna jälleen kiehahtaa n. 5-10 minuutin ajan, kunnes kastike hieman sakenee.

Laita tagliatelle suolattuun veteen ja keitä kunnes pasta on vielä hiukan raakaa. Lisää pannulle kerma ja ravut. Koska ravut ovat jo kypsiä, niiden pitää saada vain pikaisesti lämpöä – eli älä kuumennä liikaa.
Siivilöi pasta, laita se takaisin kattilaan ja kaada kastike pastan sekaan. Anna kastikkeen imeytyä pastaan hetki. Lopuksi sekoita joukkoon vielä parmiggianoa, pippuria maun mukaan ja sekä silputtua yrttiä. Tarjoile heti.

-Buon appetito, Leena

Kommentoi