Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Makoisa munakoiso-vuohenjuustotahna

IMG_7257

Munakoiso on myös yksi lempivihanneksistani. Ei pelkästään siksi, että se maistuu taivaalliselta, vaan myös siksi, että se on niin monipuolinen käyttää ja upean värinen. Munakoiso kannattaa aina käyttää kuorineen päivineen, koska kaikki antioksidantit ovat juuri kuoressa.

Nyt on virallinen munakoisoaika, vaikka saahan sitä melkein ympäri vuoden nykyään.

Munakoisoa voi lisätä grillattuna/paahdettuna salaatteihin ja käy myös kasvissyöjälle mainiosti esimerkiksi pihvin korvikkeena.

Munakoiso kuuluu vahvasti Välimeren alueen ruokiin. Etelä-Italiassa söimme sitä viikoittain ja myös arabiruuissa sitä käytetään usein lisäkkeenä tai tahnana.
Tämä tahna/kastike käy vaikka pastakastikkeena, tai niin kuin tässä reseptissä, paahdetun leivän päällä, alkupalana.

IMG_9647Munakoiso-vuohenjuustotahna

2-3 munakoisoa
3-4 mehevää terttutomaattia tai pari kourallista kirsikkatomaatteja
½ valkosipuli
n. 200 g vuohenjuustoa
suolaa
pippuria
oliiviöljyä
timjamia

vaaleaa leipää pieninä siivuina ja paahdettuna

Kuumenna uuni noin 250 asteeseen tai laita grilli kuumenemaan. Viipaloi munakoiso noin sentin siivuiksi, halkaise tomaatit ja kokonainen valkosipuli puoliksi. Paahda kasviksia uunissa noin 15-20 minuuttia uunin ylätasolla, eli kunnes munakoiso ja valkosipuli ovat saaneet hiukan väriä. Grillissä tämä käy nopeammin.

Sillä välin leikkaa vuohenjuusto pieniksi paloiksi.

Leikkaa paahdetut vihannekset pieneksi, siirrä kulhoon ja lisää joukkoon vuohenjuusto ja mausteet.

Lusikoi tahna paahdetun leivän päälle ja laita leivät vielä hetkeksi uuniin.

Jos haluaa välttää leipää, tahnan voin tarjoilla myös grillattujen halloumisiivujen päältä. Se maistuu ihanalta myös pennepastan kanssa.

Tulosta resepti

 

Kiitos insipiraatiosta tähän annokseen kuuluu upeille serkkutytöilleni Lillille ja Emmille!

Aurinkoisia hetkiä,

– Leena

 

 

Kommentoi