Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Lihapullat italialaisittain

IMG_7205IMG_7212Jauhelihan ylistys jatkuu. Valitsin lihapullat, koska mitä ilmeisimmin ne ovat yksi yleisimmin ostetuista einesruuista. Varsinaista lihaa niissä harvemmin on.

Nämä minun italialaiset lihapullat valmistuvat noin puolessa tunnissa ja ovat varmasti maukkaampia ja terveellisempiä kuin kaupan valmiit.

Olen valinnut tomaatiksi Mutti-pizzakastikkeen, koska se on valmiiksi kypsää ja maustettua.. Tällöin tomaattikastiketta ei tarvitse keittää. Tämäkin nopeuttaa valmistusta. Todella hyvä vaihtoehto on myös Rao’s Marinara sauce, mutta hieman kalliimpi.

Lihapullataikinan tekemiseen ei mene kuin hetki, ja pullien ei tarvitse olla täydellisen pyöreitä.

 

Buon appetito,

-Leena


Lihapullat ja spagetti italialaisittain

 

½ dl pakastepinaattia
1 sipuli (hienonnettuna)
2 valkosipulinkynttä (hienonnettuna)
vettä
lihaliemikuutio (esim. Reformi, luomu)
kourallinen lehtipersiljaa

2 rkl Dijon-sinappia
1 muna
1-2 rkl sitruunan raastettu kuori
suolaa
pippuria

1kg jauhelihaa

purkillinen Mutti Pizzasauce aromizzata
loraus vettä

täysjyväspagettia (minä käytän Barillaa, yksi harvoista jossa 100% täysjyvävehnää)

Sulata pakastepinaatti. Hienonna sipuli yhdessä valkosipulin kanssa (käytän itse sauvasekoitinta, jotta tulisi tosi hienoa). Laita sipuliseokseen tilkka vettä ja käytä noin minuutti mikrossa täydellä teholla.
Näin kypsennät sipulia sen verran, että maku ei ole lihapullassa raaka. Voit sekoittaa lihaliemikuution lämpimään sipuliseokseen, jotta se sulaa.

Hienonna lehtipersilja hienoksi silpuksi.IMG_7207 Laita kaikki aineet kulhoon ja sekoita, lisää lopuksi jauheliha.

Laita paistinpannu kuumenemaan ja paista pyörykät kypsiksi oliiviöljyssä.

Kääntele pullia parin ruokalusikan kanssa pari kertaa varovasti. Pullat saattavat tuntua ”haurailta”, mutta kun pääsevät tomaattikastikkeeseen, ne kiinteytyvät.

Lisää pannuun purkillinen pizzakastiketta. Huuhtele purkki vedellä, ja lisää myös vesi pullien joukkoon. Anna pullien hautua kannen alla.

Kastike ja pullat ovat valmiita, kun olet keittänyt pastan. Muista jättää pasta hieman raa’aksi.

Lisää lihapullista pelkkää tomaattikastiketta pastan sekaan ja anna kastikkeen hetken imeytyä pastaan.

Tarjoile parmiggianon kanssa.

Tulosta resepti

 


2 vastausta artikkeliin “Lihapullat italialaisittain”

  1. Tanja Kivikoski

    Aivan mahtavat lihapullat sain aikaiseksi ohjeesi mukaan. Kiitos loistavasta ohjeesta! Koko perhe tykkäsi. Tanja


Kommentoi