Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Kesän suosikkiresepti: kukkakaalihöystö

IMG_9223

Kesälomat on jo melkein pidetty, ja on aika taas ottaa arjesta kiinni.
Syksy on ihanaa aikaa. Aurinko paistaa ja metsä antaa sieni- ja marjasatoaan. Keväällä kylvetyt vihannekset ovat parhaimmillaan. Nyt jos koskaan nautitaan lähi- ja luomuruokaa!

Olen jo toista vuotta saanut siskoltani syntymäpäivälahjaksi ”satolaatikon”. Satolaatikko tulee joka torstai Livonsaaren Osuuspuutarhasta. Kausi alkaa juhannuksen tienoilla ja jatkuu jopa lokakuulle asti.

Aluksi laatikossa on nuoria yrttejä, salaatteja ja ruohosipulia.

Joka viikko laatikon paino kasvaa, ja mukaan tulee avomaakurkkua, kyssäkaalia, retiisejä, kesäkurpitsaa, kukkakaalia, sokeriherneitä, tomaatteja ja kaikenmoista ihanaa.

Suosittelen tutustumaan!

Juuri nyt kukkakaali on parhaimmillaan, ja siitä tuleekin aivan mahtavia herkkuja.

Tämän kesän yksi ehdoton suosikki on ollut siskolta oppimani resepti, jota kukkakaalihöystöksi kutsutaan.

IMG_0309

Kukkakaalihöystö

 

2 keskikokoista kukkakaalia
(1 prk kikherneitä)
1 tl suolaa
1-2 (pientä) tuoretta chiliä
2 valkosipulinkynttä
n. 1 ½ dl kookosöljyä (oliiviöljy käy myös, mutta kookosöljyllä tulee todella herkkua!)
2 dl korppujauhoja (Panko)
1 dl raastettua Parmiggianoa

Laita uuni päälle n. 250 asteeseen. Paloittele kukkakaali pieniksi paloiksi uunipellille.

Sulata noin puolet kookosöljystä ja pyörittele suolan kanssa kukkakaalien (ja kikherneiden) sekaan.

Laita uuniin paahtumaan ylätasolle n.10-15 minuutiksi.

Sillä välin sulata toinen osa kookosöljystä pienessä kattilassa ja lisää joukkoon pieneksi silputtu chili ja valkosipuli. Anna hetki hautua miedolla lämmöllä.

Chili ja valkosipuli eivät saa ruskistua, vain muhia. Ota kukkakaalit uunista. Lisää sulaan kookosöljysekoitukseen korppujauhot. Sekoita hyvin keskenään ja kaada kukkakaalien päälle. Ripottele myös raastettu parmesaani ruuan päälle. Paahda uunissa vielä n. 10 minuuttia.

Tarjoile sellaisenaan tai lisääkkeenä lihalle tai kalalle. Tai nauti vaikkapa kanttarellimuhennoksen kanssa.

Tulosta resepti

 

Avot,

– Leena

 

 

 

 

Kommentoi