Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Kanaviillokki – parempaa kuin uskotkaan!

thumb_IMG_9636_1024

Koulut ovat alkaneet, ja sen myötä saan kuulla viikoittain lapsilta, että kouluruoka oli taas niin kamalaa.

En missään tapauksessa hyväksy sitä, että niinkin mahtavasta edusta kuin kouluruuasta valitetaan. Sehän on aivan uskomatonta, että meidän lapsemme saavat ruuan koulussa. Kouluruoka on hieno etuoikeus.

Mutta kyllähän lapset välillä äidinkin ruuista valittavat.

Muistamme varmasti itse nuoruudestamme omia inhokkiannoksistamme tillilihasta kumiperunoihin.
Yksi, mikä tulee itselleni päällimmäisenä mieleen on kanaviillokki. Mutta sitä kannattaa tehdä kotona itse.

Tämä kanaviilokkiresepti on ystäväni peruja. Hiukan se on matkan varrella muuttunut, mutta niin tai näin – se vie kielen mennessään!

Kanaviillokki

(viidelle ja vähän huomiselle tai pakkaseen pahan päivän varalle)IMG_9267

2 kokonaista kanaa/broileria (esim Pajuniemen luomukana pakkasesta)
2 sipulia
3 porkkanaa
2 sellerinvartta
4 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
n. 10 kokonaista pippuria
2 kokonaista sitruunaa (luomu)
2 cm pätkä tuoretta kokonaista inkivääriä
n 3 rkl
currya
(2 kana/kasvisliemikuutiota) ei välttämätön, mutta tehostaa toki makua, muuten suolaa
vettä

2 dl kermaa tai kookosmaitoa
tuoreita yrttejä, esim lehtipersiljaa

Laita kanat, kuoritut, hiukan pilkotut vihannekset, mausteet ja vesi isoon kattilaan tai haudutuspataan. Lisää joukkoon myös kokonaiset sitruunat puolikkaina. Anna kiehua hiljalleen hellalla noin kaksi tuntia (tai haudutuspadassa n. 4-6 tuntia). Eli kunnes liha irtoaa kanasta helposti.

Irroittele kaikki liha kanasta talteen. Poista liemestä pippurit, laakerinlehti ja sitruunat.
Soseuta liemi vaikka sauvasekoittimella. Laita takaisin liedelle ja lisää kananpalat ja kerma/kookoskerma. Kuumenna.
Ripottele silputtua lehtipersiljaa sekaan.

Tarjoile riisin tai kvinoan kanssa.

Tulosta resepti

 

IMG_9399 (1)

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Aurinkoisia syyspäiviä toivotellen, Leena

Yksi vastaus artikkeliin “Kanaviillokki – parempaa kuin uskotkaan!”

  1. Elise Kinnunen

    Kanaviillokki oli lempiruokaani koulussa 70-80 -luvulla. Nyt kyllä pitää tehdä sitä itsekin. Kiitos reseptistä!


Kommentoi