Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Helposti muunneltava herkku: aasialainen lohi ja nuudeleita

IMG_9618

Tämä aasialainen lohiresepti on todella helposti muunneltavissa oman maun mukaan. Siihen voi käyttää melkein mitä tahansa vihanneksia, ja nuudeleistahan löytyy myös paljon erilaisia: gluteenittomia, munanuudeleita, täysjyvänuudeleita ja paljon muuta.

Jos teet tämän nopeasti, etkä ole ehtinyt marinoimaan kalaa, sekään ei ole niin vakavaa. Toisaalta voit paneutua reseptiin jo edellisenä päivänä, ja nostaa tarjoilun aivan uudelle tasolle vaikka tekemällä jokaiselle oman kauniin annoksen pieneen kulhoon.

IMG_9614Aasialainen lohi

 

¼ dl soijakastiketta
¼ dl sakea (tai riisiviinietikkaa)
1 rkl chiliä tai chilikastiketta (Sriracha)
2 rkl limen mehua
2 rkl tuoretta inkivääriä raastettuna
2 rkl tummaa sokeria (fariini, palmu)

n. 700 g lohta

Bok choyta (pinaatti-kiinankaalia)
300 g nuudeleita (täysjyvä, soba, udon)

1½ dl kanalientä (kasvis, kala)
1 rkl seesaminsiemeniä kevyesti paahdettuna
2 kevätsipulia

Yhdistä pieneen kattilaan soija, sake, chili, limen kuori ja mehu, inkivääri ja sokeri. Anna kiehahtaa hetki niin, että sokeri sulaa.

Laita marinadi vuokaan ja anna jäähtyä täysin. Kun liemi on jäähtynyt, lisää astiaan lohi ja anna marinoitua 1-4 tuntia kylmässä välillä käännellen, jotta se marinoituu tasaisesti. (Voit tehdä tämän vaikka aamulla tai edellisenä päivänä.)

Ota kala jääkaapista ajoissa, jotat se ehtii vähän lämitä, ja laita uuni 200 asteeseen. Ota kala pois marinadista ja paista pannulla nahka alaspäin noin 10 minuuttia. Laita kala vielä n 10-15 min uuniin jotta kypsyy tasaisesti.

Kiehauta Bok choyta (tai pensaspapuja tai lehtikaalia) vedessä pari minuuttia. Ota pois vedestä.

Kiehauta nuudelit ohjeen mukaan.

Asettele nuudelit tarjoiluastian pohjalle, päälle bok choy ja lopuksi lohi.

Pienessä kattilassa keitä kanaliemi kuumaksi ja sekoita kalasta jäänyt marinadi joukkoon. Kiehauta. Kaada liemi kalan päälle, ja ripottele päälle seesaminsiemenet ja silputtu sipuli.

Tarjoile heti.

Tulosta resepti

 

Muista nauttia myös arjesta, Leena

2 vastausta artikkeliin “Helposti muunneltava herkku: aasialainen lohi ja nuudeleita”

  1. Cosmo Kramer

    Uunin rooli jäi respan perusteella hieman epäselväksi 🙂


  2. Leena Norio

    Hei Cosmo! Hyvä huomio 😀 Asia korjattu. Leena


Kommentoi