Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Farang meets Herkkupiste catering

Sain kutsun Herkkupisteeltä heidän järjestämään iltaan, joka toteuttiin yhteistyössä Tomi Björckin ja Farangin kanssa. Tapahtuma järjestettiin Turussa Submarinassa.

Ymmärsin, että kaksi noin sadan hengen kattausta oli myyty loppuun alle puolessa tunnissa – on selvää, että me turkulaiset olemme hyvän ruuan ystäviä!

Olen käynyt kaikki Tomi Björckin helsinkiläisravintolat läpi, ja Farang on niistä ehdoton suosikkini. Kokemusteni mukaan ensikertalaisen kannattaa luottaa valmiiksi rakennettuihin menuihin. Näin pääsee maistamaan ruokia laidasta laitaan, eikä varmasti pety.

Herkkupisteen catering ei ole tullut minulle aiemmin tutuksi, mutta tyytyväisiä asiakkaita tuntui olevan sali täynnä. Submarinassa oli panostettu tunnelmaan esimerkiksi valaistuksella ja Farangin omalla musiikkilistalla. Tunnelma oli rento ja samalla varmalla ammattitaidolla rakennettu.

Herkkupisteen henkilökunta tarjoili meille kahdeksan ruokalajin illallisen ja kaikki ruuat olivat herkullisia ja värikkäitä, täynnä aasialaisia makuja. Esimerkiksi yksi annoksista oli Farangin klassikko: karamellisoitua rapeaa possua. Jälkiruokana kookosjäätelöä, suklaata ja vaahdotettua kookosta. Annos ei ollut pelkästään taivaallisen makuinen, vaan myös yksi kauneimmista jälkiruuista mitä olen koskaan syönyt.

Vihersimpukka, punainen 'nahm jim' dressing
Vihersimpukka, punainen ’nahm jim’ -dressing. Kuvat: Niko Sieppi/Rabbit Photography Oy
Hamachi- ja lohisashimi 'larb'
Hamachi- ja lohisashimi ’larb’
Kuvat, Niko Sieppi. Rabbit fotography
Rapeaa possua, palmusokerikaramellia
'Phanangan bounty'
’Phanangan bounty’

Tomi Björck oli itse paikan päällä ja kertoi tarkkaan jokaisen annoksen taustaa ja tarinoita sen ympäriltä. Farangin oma keittiömestari Serko Rantanen ja ravintolan sommelier antoivat myös oman näkökulmansa ruokiin ja viineihin. Viinit olivat tarkkaan mietittyjä ja täydensivät eksoottisen makuelämyksen.

_MG_3840
Serko Rantanen, Tomi Björck, Teemu Rantanen

Sain myös mahdollisuuden jutella Björckin kanssa illan päätteeksi. Hän kertoi, että Tukholman Farang on löytänyt vakaan paikkansa ruotsalaisten sydämissä. Turkuun emme tule toistaiseksi saamaan Björckin ravintolaa, mutta Helsinkiin on suunnitteilla vielä jotain uutta jo ensi vuodelle.  Björck oli tyytyväinen iltaan, ja samaan aikaan seuraava kattaus olikin jo malttamattomana odottamassa vuoroaan.

_L3A4471
Minä ja Tomi.

 

Minä, Tomi ja ystäväni Jenny.
Minä, Tomi ja ystäväni Jenny.

Toivotaan, että Herkkupiste jatkaa innovatiivista matkaansa ja saamme lisää vierailevia tähtiä Turkuun. Kiitos Herkkupiste ja Farangin henkilökunta!

 

– Leena

Kommentoi