Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

El Nam – uusi pikaruokapaikka

IMG_8203Sain mahdollisuuden olla ensimmäisten joukossa maistelemassa Salmelan perheen uutta konseptia nimeltään El Nam – urbaania meksikolaista lähiruokaa. Paikka on avautunut kävelykadulle osoitteeseen Yliopistonkatu 18.

Ensisilmäyksellä paikan sisustus miellytti silmää todella paljon. Ihanan värikästä ja raikasta, tuntuu kuin astuisi johonkin uuteen kansainväliseen ravintolaan. Konsepti oli mietitty tarkasti loppuun asti.

Innostuin konseptista todella, koska mielestäni Turkuun on kaivattu vaihtoehtoa tavalliselle pikaruualle. Ja nimenomaan terveellisempää vaihtoehtoa kuin esimerkiksi patonkeja. Usein meidän lapsemme menevät esimerkiksi suoraan koulusta treeneihin tai muualle, ja olisi kiva jos voisivat napata jotain sopivaa mukaan kaupungilta. Kävinkin paikassa uudestaan myös lasteni kanssa, ja kaikki tykkäsivät todella paljon.

IMG_8230

Ruokavaihtoehtoina on burritoja (myös gluteeniton tortilla löytyi), tortillasalaattikulho, tacoja ja nachoja. Otimme seurueessamme burriton pulled pork -täytteellä ja toisen chililihalla. Ne olivat valmisannoksia. Lapset ja minä kokosimme toisella käynnillä omat annokset kanasta ja katkaravuista.

Riisivaihtoehtointa tarjoilla oli lime-basmatiriisiä tai lime-täysjyväriisiä. Kastikkeita oli monta sorttia, lisäksi tarjolla oli guacamolea, salaattia, salsaa ja melonia. Kaikki valitut täytteet käärittiin tortillaan, ja mukaan tuli vielä nachoja ja salsaa. Todella monipuolinen lounas ja varmasti nälkä lähti!

IMG_8184

 

IMG_8192

Ravintolassa käytetyt raaka-aineet ovat tuoreita ja ne ovat mahdollisuuksien mukaan lähituotantoa. Salaatit ja muut vihannekset haetaan kuulemma torilta, joka onkin aivan kulman takana.

Mistään ketjuravintolasta ei vielä ole kyse, vaan meillä turkulaisilla on kunnia-arvostella paikkaa käynneillämme. Olemme siis näyttämässä tietä Suomessa. Haluammeko, että pikaruokalat saavat myös ns. kasvojenkohotuksen nyt jo niin kulinaristisessa kaupungissamme?

IMG_8196

Onnea El Nam! Nyt se on auki kaikille.

-Leena

 

 

2 vastausta artikkeliin “El Nam – uusi pikaruokapaikka”

  1. mari

    Onko tämä Taco Niton kilpailija?


Kommentoi