Parempi pyy padassa

BLOGIT | Parempi pyy padassa

Chili con carne & guacamole – herkullista!

 

IMG_8169Chili con carne on ruoka, jota on helppo muunnella oman makunsa mukaan. Jotkut pitävät tulisemmasta, jotkut vähemmän tulisesta. Ruuan voi tehdä joko jauhelihasta, kokolihasta tai molemmista. Silloin hautumisaika on pitkä, joten jos haluat valmistaa ruuasta pikaversion, paista vain jauhelihaa ja lisää joukkoon esimerkiksi Rao’s arabbiatakastiketta, joka on jo valmiiksi kypsää.

Itse olen myös joskus lisännyt ruuan joukkoon pari teelusikallista tummaa suklaajauhoa!

Hankin jonkin aikaa sitten meille haudutuspadan eli Crockpotin. Haudutuspata ei lämpene yli 100 asteeseen, joten ravintoaineet säilyvät ruuassa paremmin. Sähköinen pata on myös siitä kätevä, että sen uskaltaa jättää päälle vaikka koko päiväksi, kun on itse töissä. Lopputuloksena on valmista ruokaa lämpimänä lapsille koulun jälkeen ja itselle kotiin palatessa. Haudutuspadalla voi tehdä uskomattoman paljon erilaisia ruokia! Pataruokia, puuroja, haudutettua kanaa, pulled porkia tai vaikka ajoittaa lasagnen iltapäiväksi. Mahdollisuudet ovat loputtomat. Minusta pata on varsinainen arjen pelastaja.

Jaan teille tässä oman chili con carne -reseptini. Suosittelen muuten valmistamaan kotitekoista guacamolea muutenkin, vaikka nachojen kanssa naposteltavaksi. Se on herkullista!

Hyvää ruokahalua,

– Leena

 

Chili con carne

 

800 g karjalanpaistilihaa (tai 400 g karjalanpaistia ja 400 g jauhelihaa)IMG_8162
n. 100 g palvikylkeä
oliiviöljyä
2 rkl voita
1-2 isoa sipulia
3-4 valkosipulinkynttä
1 porkkana
1 sellerinvarsi
1 tl suolaa
1 tl pippuria
2 tl chilihiutaleita
½ tl cayennepippuria
2 dl liha- tai kanalientä
1 purkki paseerattua tomaattia
1 purkki kidneypapuja

Laita uuni 175 asteeseen. Ruskista lihat padassa tai pannulla pieni määrä kerrallaan, jotta saavat ruskean pinnan. Käytä paistamiseen oliiviöljyä. Lisää pilkotut vihannekset ja valkosipulinkynnet, kuullota voissa hetki. Laita kasvikset, mausteet, liaha- tai kanaliemi sekä paseerattu tomaatti ja pavut yhdessä pataan. Anna hautua uunissa vähintään neljä tuntia.

Tarjoile riisin ja vaikkapa guacamolen kanssa. Lisää annoksen päälle lusikallinen smetanaa tai creme fraichea, halutessasi myös cheddarjuustoa.

Tulosta resepti

 

 

Guacamole

IMG_8163

2-3 avokadoa
2-3 rkl limen tai sitruunan mehua
½ tl suolaa
½ pieneksi silputtu punasipuli
1 pieneksi pilkottu tomaatti
korianteria

Muussaa kaikki ainekset yhteen.

 

 

Tulosta resepti

 

Kommentoi