Onk nälgä?

Onk nälgä? | 1

Viskiribsejä viikonloppuun

Nämä maailman parhaimmat ribsit ovat kotoisin mistäs muualtakaan ku Jenkeistä. Näitä possun kylkirivejä ei keitetä, vaan ne haudutetaan uunissa haudutusliemessä folion alla. Näin päälle ripoteltu muscovadosokeri ei liukene keitinliemeen, vaan kuorruttaa lihat ihanan makeiksi. Kaiken kruunaa Jack Daniels BBQ -glaseeraus. Nämä soveltuvat niin keskikesän grilli-iltaan, kuin pikkujoulujenkin pimeille tunneille. Nauttikaa!

 

JD Candy Ribs

(kolmelle.. ku nä on niin hyvii)

n. 2 kg possun kylkirivejä (kalvottomia)

Mausteseos
1 rkl chiliä
1 rkl cayennepippuria
1 rkl paprikaa
1 rkl kanelia
suolaa, mustapippuria
n. ½ pussia tummaa muscovadosokeria

Haudutusliemi
2 osaa vettä
1 osa omenamehua

Jack Daniels BBQ soossi
1 sipuli
4 valkosipulinkynttä
1½ dl Jack Daniels -viskiä
nokare voita
alle 2½ dl ketsuppia
2½ dl pilkottuja tomaatteja
reilu ½ dl viinietikkaa
reilu ½ dl Worcestershire kastiketta
1½ dl muscovadosokeria
suolaa, mustapippuria

Ota kyljet huoneenlämpöön noin tuntia ennen uuniin laittoa. Asettele kyljet syvään uunivuokaan, sekoita mausteseoksen chili, cayennepippuri, paprika ja kaneli yhteen ja hiero mausteet molemmin puolin kylkiä. Rouhi päälle vielä suolaa ja pippuria.
Ripottele päällimmäiselle kyljelle kunnon kerros muscovadosokeria. Kiehauta vesi ja omenamehu ja kaada vuokaan niin, ette neste ylettyy juuri ja juuri sokerikuorrutteen rajalle. Nesteen määrä riippuu vuokasi koosta, noin litra nestettä riittänee.
Peitä vuoka foliolla ja hauduta kylkiä tunnin verran 160 asteessa. Alenna lämpö 120–130 asteeseen ja hauduta vielä kaksi tuntia.

Jack Daniels BBQ -soossin voi tehdä sillä aikaa kun lihat ovat uunissa. Kuullota sipulit voissa ja JD:ssä noin 7 minuutin ajan. Lisää muut aineet sekaan ja anna kuplia miedolla lämmöllä noin 20 minuuttia. Sekoita kaikki aineet lopuksi sauvasekoittimella. Tarkista maku ja lisää sokeria tai Worcestershire-kastiketta jos tuntuu siltä. Kastikkeen kannattaa antaa tasaantua jääkaapissa yön yli.
Ribsit voi kypsentää vuorokausi ennen grillausta, joten jäähdytä kypsät ribsit ja anna olla kylmässä seuraavaan päivään.

Ota ribsien haudutusliemi talteen ja anna olla yön kylmässä. Poista liemen päälle kertynyt rasva ja keitä loput liemestä kattilassa. Lisää liemeen muscovadosokeria noin 1,5–2 desiä ja keitä kasaan noin puolet siitä mitä lientä oli alunperin. Maista soosia ja lisää sokeria jos haluat makeampaa kastiketta.

Ota kypsät lihat huoneenlämpöön ennen grillausta. Annostele reilusti JD BBQ -soossia kylkipuoli kerrallaan ja grillaa joko uunin grillivastuksen alla tai grillissä noin 5–10 minuuttia per puoli.
Tarjoile ribsit JS BBQ -soosin ja tekemäsi liemidipin kanssa!

Tulosta resepti

Yksi vastaus artikkeliin “Viskiribsejä viikonloppuun”


  1. arja .pinnioja@gmail.com

    Taidanpa kokeilla tätä,kun aina sanotaan että tie
    miehen sydämeen käy vatsan kautta
    Ja vielä sopivast pikkujoulun aikohin, ei puutu kuin mies maistamaan
    Hyvää jatkoa Terveisin Aija