Onk nälgä?

BLOGIT | Onk nälgä?

Uunijäätelö – mikä mahtava keksintö!

Kylmää ja lämmintä, makeaa ja kirpeää, pehmeää ja rapeaa. Voiko parempaa olla? Kuvat: TS/Juha PAju
Kylmää ja lämmintä, makeaa ja kirpeää, pehmeää ja rapeaa. Voiko parempaa olla? Kuvat: TS/Juha Paju

Mikä mahtava keksintö! Uunijäätelö, siis.

Täytyy myöntää, että ennen tätä blogipostausta en ollut edes maistanut uunijäätelöä. Mutta jostain kumman syystä mun rupes ihan hirveesti tekee mieli lämmintä marenkia kylmällä jädesisuksella.

Niinpä mä ajattelin yhdistää jo mun aiemmin postaamani torttupohjan marengin ja ite tehdyn jätskin kanssa. Jäden voi ostaa valmiina kaupastakin, mutta mä halusin tehdä lime-kookos-pistaasijätskiä.

jade4

Tärkeintä uunijäätelön tekemisessäon sulkea jäätelö marengilla torttupohjan päälle. Jätskiä ei saisi näkyä yhtään marengin välistä, koska silloin jäätelö sulaa kuumassa uunissa. Uunijätelö ei kauan uunissa viihdy, vaan koko komeus on kuumassa uunissa vain pari minuuttia.

Niin kauan, kunnes marenki saa kauniin ruskean värin. Ja nämäherkut syödään heti uunista suoraan, vähän niinkuin suklaafondatkin

Molemmat supernamia!

Jonna

jade3

 

 

uunijaed-kansi

Uunijäätelö

(2 kpl pientä uunijäätelöannosta)

 

Kaksi valmiiksi tehtyä pientä torttupohjaa

sekä n. 150-200 g jäätelöä

 

Marenki

1 munanvalkuainen

½ dl sokeria

 

Valmista torttupohjat esim. päivää aikaisemmin uunijäätelön valmistamista.

Kuumenna uuni 230 asteiseksi. Valmista marenki vatkaamalla munanvalkuainen ja sokeri keskenään vaahdoksi. Marenki on valmis, kun siitä jää pehmeitä piikkejä. Siirrä marenki pursotinpussiin, se helpottaa marengin asettelua jäätelön päälle.

Kasaa uunijätelö siten, että leikkaat jäätelöstä noin 80-100 g paloja jokaisen torttupohjan päälle. Pursota marenki jäätelön ympärille. Tasoita marenki lopuksi esim. lastalla ja varmista, että marenki peittää jäätelön kokonaan.

Aseta uunijäätelöt uunipellille ja paista 2-4 minuuttia kuumassa uunissa (230-250 astetta). Uunijäätelö on valmis, kun marenki on saanut kauniin ruskean pinnan. Tarjoile heti!

Tulosta resepti

Kommentoi