Onk nälgä?

BLOGIT | Onk nälgä?

Suklaan ja kerman ihana liitto

 

Suklaata, kermaa ja tilkka sherryä. Ja sitten vain sitkeää vispaamista. Kuva: TS/Juha Paju

Suklaaganache on yksinkertaisimmillaan sekoitus suklaata ja kermaa, vaikka löytyy niitä vaikeampiakin kaavoja tän herkun tekoon. Tässä kuitenkin ohje todella helppoon ja yksinkertaiseen suklaaganacheen, jota voi käyttää niin kakkujen kuorrutukseen, täytteeksi tai suklaatryffelienkin tekoon.

Kuorrutamiseen sopiva ganache on rakenteeltaan melko jäykkää. Jos tähän sekoittaa valkuaisvaahtoa, saa ihanan moussen.

Mitä kovemman vaahdon tästä seoksesta sekoittaa, niin sitä kovemman kuorrutuksen kakuillensa saa.

Jos siis kaipaat kiiltävää ja todella pehmeää ja juoksevaa suklaakuorrutetta, niin lisää kerman määrää suhteessa suklaan määrään, sekä lisää muutama extra voinokare kuumaan suklaakermaseokseen.

Voi antaa tälle herkulle ihanan kiillon, joka ei tosin ole välttämätön silloin kun suklaaganachea käytetään esim. kakkujen täytteeksi.

Mun ganacheen on käytetty 200 grammaa 40-prosenttista tummaa suklaata ja 100 grammaa 70-prosenttista.

Ensi viikolla näette, miten mä käytän tätä suklaaherkkua mun ällösöpöjen banaanikuppikakkujen kuorrutukseen.

 

Jonna

 

 

 

Ensin tehtiin kuppikakut, nyt ganache ja sitten vielä koristellaan. Jonnan ällösöpöt kuppikakut koristeluineen ensi torstaina TS Ruoka -sivustolla ja Turun Sanomien ruokasivuilla. Kuvaamassa Jonny Holmén.

 

Suklaaganache

300 g suklaarouhetta (esim. 200 g 40-prosenttista  ja 100 g 70-prosenttista tummaa suklaata)

3 dl kermaa

sherryä mausteeksi

muutama nokare voita

 

Kuumenna kerma kattilassa. Jos haluat lisämakua suklaaganacheen, lisää sherryä tai muuta makua antavaa (appelsiinin kuorta/mehua, likööriä, vaniljaa) kerman joukkoon ja kuumenna. Kaada kuuma kerma rouhittujen suklaiden päälle ja anna suklaan sulaa rauhassa.

Sekoita sulanut suklaa ja kerma yhtenäiseksi seokseksi. Jos käytit todella vahvaa suklaata, niin voi olla että seos tarvii lisälämpöä suklaan sulamiseksi. Tällöin lämmitä kermasuklaaseosta kuuman vesihauteen päällä, jolloin lisälämpö saa suklaan sulamaan. Kun suklaa on täysin sulanut ja seos sekoittunut, lisää voi ja sekoita. Jäähdytä seos huoneenlämpöiseksi.

Vatkaa huoneenlämpöinen seos vaahdoksi. Jos seos erottuu, vatkasit sitä liikaa. Tällöin sulata seos uudelleen vesihauteen päällä tai varovasti kattilassa, jäähdytä uudelleen huoneenlämpöiseksi ja vaahdota uudelleen.

Seos jähmettyy nopeasti, joten käytä kovaksi vaahdotettu suklaaganache mahdollisimman pian.

Tulosta resepti

 

Kommentoi

TS Hyvinvointi

TS Koti

TS Saaristo