Onk nälgä?

BLOGIT | Onk nälgä?

Suloiset sitruunaleivokset

Tällä viikolla valmistetaan sitruunaleivoksia. Kuvat: TS/Juha Paju

Ah, sunnuntaiaamu kuuluisi aina aloittaa näillä leivoksilla. Kirpeä sitruunatäyte kohtaa makean italialaisen marengin mureassa taikinakuoressa. Täydellistä!

-Jonna

Taikina painellaan pieniin leivosmuotteihin tai suurempaan vuokaan.
Leivospohjat täytetään lemon curd -tahnalla.
Ranskalainen marenki kruunaa leivokset.
Marengin pinta viimeistellään kaasupolttimella.

 

 

Sitruunaleivokset

(8-10 kpl)

Täyte
Yksi satsi Lemon curd -tahnaa

Pohja
225 g vehnäjauhoja
110 g huoneenlämpöistä voita
80 g sokeria
1 kananmuna

Hiero jauhot ja voi yhteen. Sekoita mukaan sokeri ja kananmuna. Kääri taikina kelmuun ja anna olla kylmässä 20-30 minuuttia.

Italialainen marenki

250 g sokeria
60 ml vettä
3 valkuaista

Laita sokeri ja vesi kattilaan. Anna sokerin sulaa miedolla lämmöllä ilman sekoittamista. Kun sokeri on sulanut, kuumenna liuos 120 asteiseksi. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi. Yhdistä kuuma sokeriliuos valkuaisvaahtoon pienenä norona koko ajan vatkaten. Jatka vatkaamista, kunnes seos on jäähtynyt. Voit nopeuttaa jäähtymistä asettamalla kulhon kylmään vesihauteeseen.

Leivosten kokoaminen

Uuni 170 astetta, paistoaika 25 min:
10 min foliolla
10 min ilman foliota
5 min sitruunatäytteellä

Voitele pienet leivosvuuat voilla. Painele pohjataikina vuokaan ja siisti yläreuna veitsellä tasaiseksi. Anna vuokien hetki asettua jääkaapissa.

Taputtele folionpala taikinan päälle ja kaada esim. linssejä päälle painoksi. Paista pohjia 10 minuuttia 170 asteisessa uunissa.

Ota vuuat pois uunista, poista folio ja linssit, painele haarukalla taikinaan reikiä ja paista vielä 10 minuuttia.

Ota vuuat pois uunista ja tasoita vuokiin Lemon curd-tahnaa. Paista vielä 5 minuuttia. Ota leivokset pois uunista, jäähdytä ne.

Lopuksi pursota päälle marenkia ja ruskista marenki pinnalta kaasupolttimella.

Tulosta resepti

Kommentoi