Onk nälgä?

BLOGIT | Onk nälgä?

Jouluinen pähkinäsuklaagaggu

Päätin näin vuoden viimeisen blogipostauksen kunniaksi tehdä joulugagun. Tosin on tämän gagun takana vähän muutakin. Tein ison valinnan nyt kevään aikana, ja päätin toteuttaa unelmani. Omasta harrastuksestani on nyt tulossa päätyöni ja ensi vuoden alusta lähtien voittekin poiketa moikkaamaan mua mun omaan Gaggui kakkukaffelaan http://gaggui.fi/.

Kaffelassa tuutte törmäämään myös mun blogista löytyviin herkkuihin, kuten esim. sitruunaleivoksiin, suklaafondanttiin ja tietenkin suklaaganacheen, joka löytää paikkansa eri variaatioina mun suussa sulavista gaguista. Ja koska tästä lähin tulen olemaan kaffelassa seitsemänä päivänä viikossa, myös seuraavat blogipostaukset tullaan kuvaamaan Gaggui kaffelassa. Ens vuodeksi on siis luvassa kaikkee jännää ja ihanaa!

Toivottavasti nautitte tästä mun jouluisesta pähkinäsulkaagagusta ja tuutte ens vuonna moikkaamaan mua Gaggui kaffelaan!

Ihanan herkullista joulua kaikille! Ja niin, tämä jouluinen pähkinäsuklaagaggu on herkullisimmillaan kylmänä.

Jonna

 

Pähkinäsuklaagaggu

60 g huoneenlämpöistä voita
100 g fariinisokeria
1 kananmuna
150 g vehnäjauhoja
1,2 dl jogurttia
1 dl ruokaöljyä
1 dl vettä
reilu 1 rkl kaakaojauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
½ tl suolaa
½ tl ruokasoodaa
1½ tl valkoviinietikkaa
muutama kourallinen pekaanipähkinöitä murskattuna

Suklaaganache
175 g tummaata suklaata
2 dl kermaa
25–30g voita
sherryä mausteeksi

Vatkaa taikinaan tuleva huoneenlämpöinen voi ja fariinisokeri kuohkeaksi. Mittaa kattilaan vesi, ruoköljy, kaakaojauhe sekä piparkakkumauste. Kuumenna seosta miedolla lämmöllä samalla sekoittaen, kunnes seos hieman paksunee. Siirrä kaakaotahna uuteen astiaan jäähtymään. Sillä välin vatkaa voifariiniseoksen joukkoon kananmuna. Sekoita taikinan joukkoon vuorotellen jauhot, huoneenlämpöinen jogurtti ja jäähtynyt kaakaotahna. Sekoita suola, ruokasooda ja valkoviinietikka yhteen erillisessä kulhossa ja kaada seos taikinan joukkoon. Lopuksi sekoita taikinaan murskatut pekaanipähkinät.

Kaada taikina leivinpaperilla vuorattuun kakkuvuokaan. Paista kakkua 175 asteisessa uunissa noin 30-50 min, riippuen kakkuvuokasi halkaisijasta. Korkeampi kakku tarvitsee pidemmän kypsymisajan kuin matala kakku. Voit tarkistaa kakun kypsyyden esim. painamalla veitsen kärjen kakun keskelle. Kakku on valmis, kun veitseen ei tartu yhtään taikinaa.

Anna kakun jäähtyä. Voit joko esim. pakastaa kakkupohjan tulevaa juhlaa varten, tai jatkaa suoraan suklaaganachen tekoon.

Pilko suklaat pieniksi paloiksi. Kuumenna kerma ja tilkka sherryä kattilassa. Älä kiehauta, vaan kaada kuuma kerma ennen sen kiehumista suklaapalojen päälle. Anna kuuman kerman hetken aikaa sulattaa suklaan, ennen kuin sekoitat suklaan kerman joukkoon. Kun suklaa on kokonaan sulanut kerman joukkoon, lisää vielä lämpimään seokseen voita haluamasi määrä (noin 25g). Jäähdytä suklaaganache, mutta älä anna kovettua.

Kokoa joulugaggu leikkaamalla kakkupohja kolmeen osaa ja täyttämällä kakkupohjien välit suklaaganachella. Levitä suklaaganache vielä kakun reunoille ja aseta kakku kylmään. Kun kakun suklaareunat ovat kovettuneet, koristele reunat esim. kaakaojauheella ja ripottele päälle pekaanipähkinämurua.

Tulosta resepti

6 vastausta artikkeliin “Jouluinen pähkinäsuklaagaggu”

  1. P Vuorinen

    ”Sekoita SUOLA…” Mikä suola? Reseptissä ei mainita suolaa. Ja ruokadoosa tunnetaan ainakin meillä ruokasoodana 🙂 Muuten vaikuttaa ihan mielenkiintoiselta kakulta.


    • Jonna

      Uups, jopas löysit virheen reseptistä. Eli kakkuun EI tule leivinjauhoa, vaan suolaa. Korjaanpa sen tuohon pikimmiten. Ja kyllä vaan, meilläkin ruokasooda tunnetaan ruokasoodana 😀 Korjataan!


  2. Teija Hakula

    Hei Jonna, aivan mahtava uutinen tuo gaggukaffelan perustaminen! Lupaan tulla herkuttelemaan ensimmäisten joukossa 🙂 Olen napannut monet ihanat reseptit sulta täältä TS blogista. Onnea ja menestystä uudelle kahvilalle!


    • Jonna

      Moikka Teija! Kiitokset toivotuksista ja hienoa et oot tykänny mun resepteistä. Seuraava postaus meneekin sitten varmaan vasta helmikuulle, koska tarttee odotella sitä kaffelan valmistumista.

      Joten tervetuloa sitten vaan kaffelaan ens vuonna, avajaisia vietetään todennäköisesti tammikuun lopulla 😀


  3. Jonna

    Kakkureseptiin oli päässyt pikkuvirhe, joka nyt korjattu. Suola oli erehdyksissä vaihtunut leivinjauhoon. Muutama typo myös korjattu, tosin eiköhän niitä siltikin sieltä löydy.. 😀


Kommentoi