Onk nälgä?

BLOGIT | Onk nälgä?

Helppo ja herkullinen munakaskupponen

Parmesania ei voi koskaan olla liikaa! Kuvat:TS/Juha Paju

Aaahh… Kaffelan avaamisen jälkeen oon lauantai iltaisin uneksinu seuraavaa: Kirpakka sunnuntaiaamu, auringonvalo tulvii ikkunoista olohuoneeseen ja seesteisesti lepäilen sohvalla kupponen kaffea käsissä, villasukat jalassa… Uunista leijuu ihanan munakkaan tuoksu, eikä mulla ole kiire minnekkään..

Todellisuus on kuiteski työntäyteisempää, enkä hetkeen noita ihania sunnuntaiaamuja pääse nauttimaan. Mut se ei estäny mua silti jakamasta tätä ihanaa, superhyvää ja helposti tuunattavaa uunimunakasreseptiä. Munakasta varten tarvit vain yhden uuninkestävän kupin ja perusresepti yhtä kuppia varten on kaksi kananmunaa, mieleistäsi juustoa, vastarouhittua mustapippuria, suolaa ja puoli desiä kermaa. Kaik samaan kuppoon ja uuniin vartiksi. Siin se sit o. Mahtavaa, helppoa ja maukasta uunimunakasta!

Jonna

Voitele kuppi…
…lisää pinaatti…
…ja reilusti homejuustoa…
…vartiksi uuniin ja valmista tuli!

 

Pinaatti-homejuusto-parmesaanimunakas pekaanipähkinöillä

(1 annos)

 

voita vuuan voiteluun
(yksi valkosipulin kynsi)
kourallinen pinaattia

2 kpl kananmunia
noin 1 dl homejuustoa
raastettua parmesaania
puoli kourallista pekaanipähkinöitä
0,5 dl kermaa
vastarouhittua mustapippuria
ripaus suolaa

Voitele uuninkestävä kuppi voilla ja laita uuni kuumenemaan 180 asteeseen. Jos haluat valkosipulin makua, niin sivele kuorittua valkosipulinkynttä voidellun kupin seinille. Revi pinaatinlehdet kupin pohjalle ja riko pinaattien päälle kananmunat. Sekoita kananmunat rikki haarukalla ja mausta suolalla. Kaada kuppoon vielä aurajuusto ja pähkinät, sekä raastettu parmesaani. Rouhi päälle mustapippuria ja kaada viimeiseksi kerma kuppoon.

Laita kuppo  noin 15 min ajaksi 180 asteiseen uuniin, jonka jälkeen uunimunakas onkin valmis nautittavaksi!

 

Kommentoi